Tornar

Exposició de les obres premiades en el concurs de retrat ModPortrait 2022

El MEAM exhibeix les obres finalistes del concurs ModPortrait 2022

És un concurs de pintura en la modalitat de retrat i és considerat un dels primers dedicats exclusivament al retrat figuratiu.

El concurs de retrat ModPortrait, organitzat per la Galeria artelibre en col·laboració amb el MEAM, presenta una exposició de les obres premiades. Aquesta mostra exhibeix tant les obres finalistes com les guanyadores d'aquest prestigiós certamen internacional. ModPortrait és reconegut com un dels principals concursos dedicats exclusivament al retrat figuratiu i destaca en l'àmbit de l'art contemporani. Cada any se celebra aquest concurs i les obres finalistes són exposades al Museu Europeu d'Art Modern de Barcelona.

L'exposició de les obres premiades en l'última convocatòria agrupa una varietat de retrats figuratius fets amb diverses tècniques i estils, que reflecteixen la visió personal de cada artista sobre la condició humana. Aquest esdeveniment inaugural és una oportunitat única per apreciar el mestratge i la creativitat d'aquests talentosos pintors.

La Galeria artelibre, en col·laboració amb la Fundació de les Arts i els Artistes, ja va decidir els guanyadors del desè concurs de pintura ModPortrait, dedicat a la modalitat de retrat. En la categoria de pintura, el primer premi ha estat atorgat a Julian Maroto per la seva obra Chema y Campanero, un impressionant oli sobre llenç de dimensions 162x130. Aquest reconeixement destaca el mestratge i l'expressió artística de Maroto.

En la categoria de dibuix, el primer premi ha estat concedit a Roberto Carrillo per la seva obra El mundo de Juan Carlos. Carrillo va aconseguir transmetre una notable sensibilitat mitjançant l'ús de grafit, llapis de color i acrílic sobre taula. ModPortrait premia l'excel·lència artística i en aquesta edició s'han atorgat premis en efectiu. El primer premi de pintura ha estat de 10.000 euros, mentre que el primer premi de dibuix ha rebut 4.000 euros. A més, s'ha lliurat un premi especial de 2.000 euros.

El concurs també va oferir oportunitats de desenvolupament artístic, amb dos tallers d'una setmana organitzats per la BAA (Barcelona Academy of Art). Així mateix, ARTEMIRANDA.es va premiar dos participants amb un premi en forma de crèdit de 1.000 euros per a la compra de material.

Des de la Galeria artelibre i la Fundació de les Arts i els Artistes, es promou i difon l'Art Figuratiu. L'objectiu principal és fomentar les iniciatives artístiques i patrocinar els artistes emergents.

Properament es publicaran els catàlegs de ModPortrait, que inclouran una àmplia selecció d'obres i detalls dels participants. Aquests catàlegs, amb tapa dura i sobretaula brillant, seran una referència en el món de l'art. Les entrades poden adquirir-se des d'aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 14 juliol 2023
  • Comparteix