Tornar

Napoleó a través dels traços de Kepa Garraza

Kepa Garraza reflexiona sobre la dimensió política i social de l'art en la seva nova mostra

Porta per títol "Propaganda", i el visitant hi troba una nova sèrie de dibuixos de l'artista basc fets a partir d'obres històriques i fotografies de premsa.

Els que aquests dies visitin la galeria Víctor Lope Arte Contemporáneo hi veuran un seguit de dibuixos que potser els sonaran. El seu autor, l'artista basc Kepa Garraza, ha triat, i transformat en dibuix, obres de tots els temps, la majoria molt conegudes, que permetessin reflexionar sobre l'ús de la propaganda com a eina política al llarg de la història i el paper fonamental que ha tingut l'art en aquest procés. En la selecció també hi ha afegit alguna fotografia trobada a la premsa. La mostra, oberta fins al darrer dia d'octubre i que forma part del Barcelona Gallery Weekend, es titula "Propaganda", un concepte, explica el mateix artista, "entès com una forma de representació que té com a objectiu influir en l'actitud d'un grup social, presentant només una banda o aspecte d'un argument".

El públic hi reconeixerà els rostres de personatges històrics com Napoleó –en diversos retrats– , Lluís XVI de França, Carles III d'Espanya, Alexandre II de Rússia, Lenin, i fins i tot Franco, i el retrat del papa Innocenci X que en va fer el pintor Velázquez. Però Garraza també ha passat a dibuix escultures representatives de l'Antic Egipte, sarcòfags dels temps de l'Imperi romà, o la coneguda pintura a l'oli de Jacques-Louis David La mort de Marat. "Aquestes imatges ofereixen un recorregut no lineal per la història i per descomptat responen a una selecció personal, parcial i intencionada. La meva intenció amb aquestes obres no és cap altra que reflexionar sobre el paper de l'art dins la nostra societat i evidenciar una cosa que no és nova: la dimensió política i social de l'art i la seva inevitable influència en el desenvolupament i la narració de la història", conclou Garraza.

Més informació, aquí.

Data de publicació: Dimecres, 30 Setembre 2020
  • Comparteix