Tornar

Imatge gràfica del festival Reteena

Cinc anys amb el millor audiovisual jove

El Festival Reteena, guardonat recentment amb el Premi Ciutat de Barcelona, presenta una ambiciosa programació de projeccions, tallers i xerrades.

El Reteena, Festival Audiovisual Jove de Barcelona, impulsat per l'associació cultural Reteena, va néixer amb la voluntat de convertir-se en un espai de descoberta, reflexió i experimentació de l’audiovisual per al jovent. Ara arriba a la seva cinquena edició i ho fa després que el passat mes de febrer rebés el Premi Ciutat de Barcelona, atorgat per l'Ajuntament de Barcelona, en la categoria d'Audiovisuals i Cultura Digital. L'esdeveniment se celebrarà a cavall entre la Fabra i Coats (dies 2, 3 i 4 de desembre) i la Filmoteca de Catalunya (del 8 a l'11 de desembre). 

A l'antiga fàbrica es faran taules rodones, debats, tallers pràctics, classes magistrals, passis de pel·lícules i altres propostes. S’hi projectarà el film inaugural del festival, Tener tiempo, de Mario Alejandro Arias, Gabriela Alonso Martínez i Nicolás Martin Ruiz. És la crònica d’una generació que no ho té fàcil, però que malgrat tot lluita, crea i inventa noves maneres de viure i conviure en societat. El mateix vespre del 2 de desembre hi haurà una sessió de curtmetratges de talent jove. Dissabte 3, entre moltes altres activitats, es faran tallers de podcast i d’interpretació, una “batalla de guions”, i diverses taules rodones. També es projectaran els films 10 razones para odiarteAkira i La amiga de mi amiga. I diumenge 4 de desembre, qui vagi al Reteena podrà iniciar-se en el doblatge, la fotografia o per ser Dj, triar entre diferents masterclass, o seguir les pel·lícules Moonrise Kingdom i Jóvenes y brujas.

En la segona part del festival, a la Filmoteca, es podran veure, entre moltes altres cintes, per primera vegada a Catalunya quatre films dirigits per dones i guardonats internacionalment: Aftersun de Charlotte Wells, Los Reyes del mundo de Laura Mora Ortega, El sostre groc d’Isabel Coixet, i Rodeo de Lola Quivoron. Un Jurat Professional, format per Charas Vega (autora i astròloga d’internet), Víctor Alonso- Berbel (cineasta) i Zoe Stein (actriu), serà l'encarregat d’atorgar el premi a la millor pel·lícula de la secció oficial.

El cartell del Reteena 2022 és obra de la il·lustradora, artista visual i dissenyadora Candela Rivera.

Si voleu assistir al festival, hi ha la possibilitat d’adquirir un abonament que permet l’accés a totes les activitats, o bé l’entrada de dia, amb accés a les propostes de la data escollida. Els tallers pràctics tenen places molt limitades, i es requereix reserva prèvia a través del formulari que s’enviarà un cop comprada l’entrada.

Tots els detalls del programa, al web oficial.

Data de publicació: Dimecres, 30 novembre 2022
  • Comparteix