Tornar

Cartell de l'11a edició del Sâlmon

El Sâlmon esdevé un espai de reflexió sobre les arts vives

El festival, que s'estendrà al llarg de tot l'any i té nous comissaris, vol ser un punt de trobada entre agents del context local i internacionals i presentar una perspectiva crítica de la pràctica escènica contemporània. 

L'11a edició del Sâlmon, el festival d'arts vives de Barcelona, tindrà poc a veure amb les que l'han precedit i amb les que vindran. L'esdeveniment durarà de març a desembre de 2023 i es concep com una estructura de producció i investigació amb una temporalitat dilatada, on hi haurà diferents moments públics al llarg de l'any. És l'aposta que fan els nous comissaris, Andrea Rodrigo i Néstor Garcia, que manifesten: "Entenem el festival com un marc de recerca des del qual proposar espais i punts de trobada entre l’escena local i altres agents estatals i internacionals, i volem presentar una perspectiva crítica i actual que aprofundeixi els discursos i reculli les tendències de la pràctica escènica contemporània". Un dels motius d'aquesta iniciativa, diuen, és recollir gestos performatius desenvolupats en diferents àmbits atenent a la tendència creixent dels artistes a treballar en diversos formats.

Els comissaris també han informat que el 2024 el Sâlmon durarà dues setmanes i es farà al febrer. Per tant, l'edició de 2023 serà extraordinària, amb l'objectiu de respondre a la pregunta: com es pot mantenir una pràctica artística sostinguda durant l'any? Inclourà un programa públic i proposarà diferents formats com ara les coproduccions, el suport a col·lectius locals, un grup d’estudi o una línia editorial. El programa públic engegarà dijous 17 de març amb la projecció al cinema Zumzeig i conversa posterior del documental The Art of Movement, de Boglárka Börcsök i Andreas Bolm. El 10 de maig hi haurà una conferència performativa de la investigadora i comissària Isabel de Naverán al Centre Cívic Sandaru, i els "Dimecres de so i cos" del Santa Mònica acolliran aquell mes dues accions: No hay acto creativo de Norberto Llopis, i Shanshui Pixel Scenes: poesía digital y estética de videojuegos retro de Paloma Chen. Alguns altres artistes i investigadors que participaran en algun dels contextos del Festival Sâlmon al llarg de l'any són Cascades, Los Detectives, Claudia Pagès, Bryana Fritz, Ferran Mesa, Harald Beharie, Slow Reading Club o Alex Baczyński-Jenkins.

El festival l'organitza Sâlmon Associació Cultural amb l'impuls de l'Ajuntament de Barcelona. Tota la informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 15 març 2023
  • Comparteix