Tornar

Una font al monestir de Pedralbes

L'aigua com a font de la vida monàstica

Una visita comentada al monestir de Pedralbes té com a eix central la importància d'aquest element en el dia a dia de la comunitat.

Que l'aigua és imprescindible per a l'ésser humà és sabut per tothom. I en un monestir com el de Santa Maria de Pedralbes una de les coses que, evidentment, calia tenir en compte era com fer-hi arribar l'aigua per a que hi pogués viure la comunitat. Ara bé, més enllà de tots els importants usos d'aquest element (beure, cuinar, netejar, regar...), l'aigua també té un fort component simbòlic en religions com la cristiana i en els seus espais sagrats. Des del reial monestir de Santa Maria de Pedralbes es proposa aquest estiu una visita comentada titulada El fil de l'aigua que, com ja podeu imaginar pel títol i per tot el que hem explicat fins ara, té com a centre d'atenció aquest element. Una visita que pot resultar refrescant en aquestes jornades de calor i en què es parlarà del sistema d’abastament d’aigua i el seu recorregut des de la mina, el seu pas pel claustre, la cuina, el refetor, la cuina de la infermeria i l’hort.

És una manera diferent de conèixer les diferents estances del monestir, com també de descobrir molts aspectes de la vida monàstica. Hi haurà tres dies en què tindrà lloc: els divendres 5 i 19 d'agost i 2 de setembre, sempre a partir de les 18.30 h. Les reserves —és convenient fer-les amb anticipació ja que les places són limitades— es poden fer a través del web del monestir o bé enviant un correu a reservesmonestirpedralbes@bcn.cat, o trucant al 93 256 34 27. A més, aquest estiu l'esmentat itinerari es troba en promoció, a meitat de preu, per celebrar que fa poques setmanes es va inaugurar la recuperació de l'hort medieval del monestir; un motiu més, doncs, per acostar-se a Santa Maria de Pedralbes aquest estiu.

Per a més informació i reserves, cliqueu a l'enllaç.

Data de publicació: Divendres, 29 juliol 2022
  • Comparteix