Tornar

Fotografia de l'exposició En tres actes. Vint rostres i tres multituds, a la Fundació Suñol

El rostre humà, gran motiu iconogràfic de la història de l’art

La Fundació Suñol exposa ‘En tres actes. Vint rostres i tres multituds’, un viatge per les línies argumentals de la seva col·lecció amb el rostre com a eix vertebrador.

En tres actes és un tríptic expositiu comissariat per l’equip de la Fundació Suñol i Valentín Roma que explica quines són les línies argumentals de la Col·lecció Suñol Soler i amb quins horitzons artístics i històrics va ser creada.

Els dos primers actes ajuden a acostar-se a l’art amb els arguments de l’època en què cada peça va ser creada, però també amb preguntes que anticipen punts de vista encara latents. El tercer i últim acte, Vint rostres i tres multituds, s’endinsa en el gran motiu iconogràfic de l’art, l’element que qüestiona totes les cronologies i porta fins al present la versemblança de tots els passats: el rostre humà.

La cara és memòria i és, així mateix, literatura d’allò viscut. S’hi escriu l’experiència i s’hi intueix el futur. Una faç que mira amb inquietud reclama que l’observador l’escruti.

La Col·lecció Suñol Soler té rostres petrificats i façs diluïdes, semblants reconeixibles i cares en fuga. Els vint rostres seleccionats tenen el seu contrapunt en tres multituds que els observen i els acullen. Al costat de la soledat de cada cara projectant la mirada, hi trobem un col·lectiu en el qual reconèixer-se: Andy Warhol and membres of The Factory de Richard Avedon (1969); Trío gris y vinagre de Luis Gordillo (1976) i el quadre 125 de Juan Genovés (1971), que simula una mena de foto-finish esportiva.

Entre les obres exposades, hi trobem Ladies and Gentlemen d’Andy Warhol (1975), Masque de Kiki de Montparnasse de Pau Gargallo (1928) i Buste de femme au chemisier jaune de Pablo Picasso (1943), al costat d’altres peces de Rosa Amorós, Eduardo Arroyo, Roman Buxbaum, Pep Duran, Fred Forest, Juli González, José P. Jardiel, Ouka Leele, Robert Llimós, Robert Mapplethorpe, Antoni Miralda, Inge Morath, Antoni Muntadas, Guillermo Pérez Villalta, Joan Ponç, Darío Villalba i Zush/Evru.

Data de publicació: Dijous, 11 novembre 2021
  • Comparteix