Tornar

Gameplay

Gameplay

Una exposició de caràcter lúdic per reflexionar i descobrir la cultura del videojoc.

Dues línies que es desplacen verticalment fan el paper de raqueta; un punt representa a una pilota que rebota a les parets d’un espai virtual; una línia vertical discontínua imita la xarxa d’un camp de tenis; i dos números actuen de marcador. Així de bàsic era un dels primers videojocs que es van comercialitzar, el Pong. Això succeí durant el 1972, fa 47 anys, i des d’aleshores el món del videojoc ha evolucionat de manera vertiginosa. Avui, aquest sector va molt més enllà del lleure i ha donat lloc a llenguatges i formats propis que s’estenen a altres àmbits de la cultura com l’art, l’aprenentatge, la recerca, la formació i, per descomptat, la tecnologia. Per reflexionar al voltant d’aquest fenomen, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona organitza l’exposició Gameplay, que es podrà visitar del 19 de desembre del 2019 al 30 d'agost del 2020.

Gameplay reflecteix l'evolució dels videojocs des de diversos vessants com la creativitat, la innovació artística, la producció, els continguts crítics o el seu impacte social. A més, posa en relleu la seva creixent presència en la vida quotidiana. Avui trobem jocs per a tot tipus de dispositius electrònics, però a més, l'anomenada gamificació impregna de caràcter lúdic altres àmbits no necessàriament recreatius com poden ser els estudis o la feina.

La mostra exposa obres artístiques de noms com Mary Flanagan, Joan Leandre, Harun Farocki o Mónica Rikić, entre altres autors. Però també compta amb una col·lecció de 28 punts de joc representatius de les diferents èpoques, suports i llenguatges del videojoc, des de la clàssica màquina amb joystick i botons dels anys 80, a nous formats immersius. La mostra, a més, reserva un espai als videojocs creats per empreses, estudis indies i projectes universitaris del territori català. Una veritable ludoteca digital on comprendre que el videojoc és cultura.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 11 Desembre 2019
  • Comparteix