Tornar

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Generar residus és antiquat

Una nova edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus proposa accions per reduir l’impacte dels nostres hàbits quotidians.

Sabíeu que per fabricar un telèfon intel·ligent de menys de 200 grams i el seu embolcall es genera la sorprenent quantitat de 86 quilos de residus? Els residus que generem són el reflex d’uns hàbits amb un cost molt elevat pel clima i el medi ambient. Allargar la durada de qualsevol objecte que utilitzem, donar-li una segona vida i adoptar hàbits de consum que generin menys residus pot contribuir a salvar el planeta. Amb la voluntat de visibilitzar l’alarmant situació en la qual estem i motivar a prevenir-la, arriba una nova edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Del 19 al 27 de novembre se celebrarà a Barcelona i la resta de Catalunya aquesta iniciativa que promou activitats i accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió dels residus a tota Europa.

La Setmana està impulsada per les administracions públiques locals i regionals i aplega totes les actuacions de ciutadania, escoles, empreses, associacions i altres entitats que s’impliquen a la iniciativa mitjançant activitats per conscienciar sobre la prevenció de residus. Milers de tasques voluntàries fomenten i promouen el consum responsable i sostenible, així com l’economia circular entre la ciutadania.

Aquesta campanya oberta per a tothom, acompanya el missatge de treball de l'organització que defensa la promoció de les tres erres: reduir el consum, reutilitzar productes i materials, i reciclar els residus. A més d’aquesta iniciativa, accions com Clean-Up Days, un acte organitzat per netejar els residus abocats al medi natural, són alguns dels exemples que es duen a terme per intentar conscienciar de la problemàtica actual amb la gestió de les restes i el seu impacte al medi ambient.

Utilitzeu el cercador de la Setmana per localitzar quines activitats i accions s’han organitzat a prop de casa vostra i descobriu noves maneres de demostrar que el millor residu és el que no es produeix. Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 11 novembre 2022
  • Comparteix