Tornar

Un fragment del cartell que anuncia l'exposició amb els característics peixos somrients de l'artista

Grafiti, pop art i psicodèlia en el retorn de PEZ a Barcelona

Montana Gallery acull una exposició d'un dels grans referents del grafiti de la capital catalana.

Segur que heu vist més d'un cop els peixos, psicodèlics, estrambòtics, divertidíssims i plens de color, que no falten en els grafitis de PEZ, un artista urbà que omple de vida els murs des de l'any 1999 i que, després de passar per ciutats de mig planeta, torna a Barcelona i mostra a la Montana Gallery fins al 26 d'agost les creacions de l'exposició Qué alegría.

Darrere el pseudònim de PEZ trobareu José Sabaté, tot un referent del grafiti barceloní nascut el 1976 i que, amb el nou segle, va començar a produir unes imatges acolorides i amb missatge optimista en les quals no faltava un peix (d'aquí el seu nom artístic) sempre somrient com els que veieu a la imatge.

Les creacions de l'artista estan entre el pop art i la psicodèlia, i es caracteritzen per transmetre una energia que queda perfectament reflectida en el títol d'aquesta exposició, Qué alegría, amb la qual torna a la ciutat on es va formar com artista i que és la seva referència principal.

Qui vegi les obres de PEZ se submergirà en un món de somni, un univers personal alegre i embogit. Si ja coneixíeu el seu món creatiu, entendreu perquè se'l disputen en ciutats de tot el món i com és que ha fet projectes de muralisme i ha muntat exposicions en galeries d'art de París, Amsterdam, Londres, Berlín, Viena, Oslo, Nova York, Miami, Los Angeles, Houston, Chicago, Tòquio, Hong Kong, Bogotà o Dubai.

Ara, torna a casa i no només ens mostra les seves creacions més noves sinó que ens presenta també el resultat de la seva feina amb formats que no havia tocat mai fins ara i que, més enllà dels dibuixos i pintures, inclouen escultures en ferro, fusta i resina i fins i tot realitat augmentada.

Si voleu veure com són les creacions més noves de PEZ, no us perdeu l'exposició Qué alegría, però abans consulteu la informació sobre la mostra al web de la Montana Gallery.

 

Data de publicació: Dijous, 14 juliol 2022
  • Comparteix