Tornar

Itinerari Deambular pels sons del paisatge, un passeig per si mateix

Experimentant amb el paisatge

Deambular pels sons del paisatge, un passeig per si mateix ens proposa un recorregut per repensar la nostra relació amb la natura.

Com a part de l'exposició temporal Paul Klee i els secrets de la natura, que es pot visitar fins al proper 12 de febrer a la Fundació Joan Miró, Deambular pels sons del paisatge, un passeig per si mateix és una de les activitats programades.

Aquesta exposició mostra la importància de l'estudi del món natural en l'obra de l'artista. Klee va ser un pintor i artista gràfic, la polifacètica obra del qual es va basar en l'expressionisme, el constructivisme i el cubisme. Al llarg de la seva vida, l'artista alemany nascut a Suïssa (1879-1940) va sentir una fascinació imperible per l'observació de la natura. Per ell, la contemplació dels fenòmens naturals era un art en si mateix, cosa que li permetia anar més enllà del món de les aparences per comprendre les lleis subjacents i crear obres a partir d'elles.

L'exploració dels fenòmens naturals va resultar de gran importància per a la formació i el desenvolupament d'un artista com Klee, un dels més destacats artistes de les avantguardes europees i potser un dels més sorprenents de redescobrir a través de l'òptica de la mateixa naturalesa.

Aquest passeig sonor, coordinat per Lina Bautista, Paula Bruna i Laura Llaneli, és un interessant recorregut d'una hora i mitja aproximadament pel parc de Montjuïc. Partim del concepte de Klee de definició del dibuix com una "línia activa que deambula lliurement, un passeig per si mateix, sense destí".  A partir d'aquesta idea, els seus responsables ens conviden a reimaginar el nostre cos i la natura a través de subtils canvis d'estat i la fluïdesa entre els elements i formes de vida.

Els passejos sonors, amb auriculars, posen en valor la importància del paisatge acústic en el món que ens envolta.

Les entrades per participar en aquesta excursió es poden adquirir des d'aquest enllaç o des de les taquilles de la Fundació Joan Miró.

Data de publicació: Dimarts, 29 novembre 2022
  • Comparteix