Tornar

Ivànov

Àlex Rigola s’estrena amb Txékhov al Teatre Lliure

Fins al 28 de maig, podrem assistir a diverses representacions d''Ivànov', la primera obra important del mestre rus, la història d’un home amb conflictes seriosos

El personatge d’Ivànov és un dels més complexos en la producció teatral del geni rus, Anton Txékhov: és l’arquetip, ara més d’actualitat que mai, de l’home atrapat entre dos mons, un que mor –i que és el seu– i un altre que neix, i que no comprèn. És un personatge a qui se li desmunten totes les certeses, totes les veritats que ordenaven la seva existència, i a conseqüència d’això viu instal·lat en el pessimisme i la negació. El segle XIX va ser un segle accelerat, com ho és el nostre, amb canvis profunds. Això va afectar la psicologia de molts Ivànovs que van decidir arrossegar-se, viure sols, mostrant-se reaccionaris i antipàtics. Aquesta obra, encara tan vigent, és la que ara podrem veure representada al Teatre Lliure.

Serà també la primera vegada que Àlex Rigola s’atreveixi amb Txékhov, un autor que tenia pendent al seu currículum. Per tant, el repte serà doble: no només aconseguir que aquesta obra mestra –la primera de veritable importància en la trajectòria de Txékhov com a dramaturg– manifesti tot el seu poder històric, sinó també fer les connexions adients amb el present perquè també alliberi tot el seu significat conceptual i simbòlic.

El repartiment està format per Joan Carreras (Ivànov), Nao Albet (Lvov) Andreu Benito (Lébédev), Pep Cruz (Txavelski), Sara Espígul (Anna Petrovna), Vicky Luengo (Saixa), Sandra Monclús (Savixna), Àgata Roca (Babakina) i Pau Roca (Borkine). Trobaràs més informació a la fitxa del Teatre Lliure, on també podràs reservar la teva entrada.

Data de publicació: Dijous, 27 Abril 2017
  • Comparteix