Tornar

Imatge promocional de l'espectacle Escocía, de Txabi Franquesa

Un monòleg sobre la crisi dels 40

El còmic Txabi Franquesa presenta Escocía, un espectacle “madur” sobre la “coïssor generacional” de qui se sent jove en un cos que envelleix.

Al “comediant, actor, titellaire, entretenidor i cabareter” Txabi Franquesa el podeu sentir al programa radiofònic Versió RAC1 de Toni Clapés, on condueix la secció Això sí que no, i ben aviat el podreu veure a TVE1, de nou amb Xavier Sardà, a La gran confusión. A més, fins al 17 de desembre serà al Jove Teatre Regina presentant el seu darrer monòleg. Es titula Escocía i és el seu espectacle “més madur”, com acostumen a qualificar-se les darreres estrenes dels artistes.

Jugant amb el títol, es tracta d’una peça sobre la “coïssor generacional”. Com la majoria de stand ups, Franquesa s’autoparodia i apareix sobre l’escenari com un home en plena crisi dels 40, a cavall entre la juventut i la vellesa. Aquesta dicotomia desencadena una batalla sobre les contradiccions de qui se sent jove d’esperit dins d’un cos cada cop més xacrós. Malgrat totes les resistències, “l’evidència s’imposa i mostra una persona que està més a prop de l’Imserso que del moviment universitari”, diu el prospecte.

Aquesta realitat –que és llei de vida, però que ell es nega a acceptar– fa que fluctuï constantment entre l’optimisme i el pessimisme, fins al punt que aquest neguit interior acaba esclatant contra tot i contra tothom. L’actor està en guerra i no pensa callar-ne ni una.

Però no cal alarmar-se, ja que la seva fúria és totalment inofensiva. Escocía és un xou familiar, indicat per a nostàlgics i per a joves que volen anticipar el futur.

L’entrada al teatre val 20 euros i es pot adquirir de forma anticipada en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 20 Setembre 2022
  • Comparteix