Tornar

abella en flor

Jugar amb el medi ambient

La Jugatecambiental del parc de Can Rigal organitza propostes familiars lúdiques al voltant de la natura i la sostenibilitat.

A cavall entre Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat, un parc metropolità de grans dimensions fa de corredor verd entre el conglomerat de formigó de les dues ciutats. És el parc de Can Rigal, un espai amb dues zones ben diferenciades, una més boscosa que recull la biodiversitat d'àrees naturals properes com Collserola, i una altra de projecció arquitectònica composta per plataformes i plantacions geomètriques amb zones de jocs infantils. Allà, precisament, hi ha una Jugatecambiental, un espai per descobrir, en família i de manera lúdica, els valors naturals i patrimonials dels parcs metropolitans i apropar-se a la cultura de la sostenibilitat. Fins a principis de juny, l’espai organitza àmplia oferta de jocs, tallers i itineraris sobre medi ambient per gaudir-los en família.

L’espai de joc s’obre tots els diumenges d’11.30 a 13.30 hores. En paral·lel, de 12.00 a 13.00 se celebren les diferents activitats, de format i temàtica variats. A mida que avança la primavera i la natura es reactiva, l’espai ens convida a descobrir la seva biodiversitat amb unes quantes propostes: un cens dels animals invertebrats que viuen al parc, el 27 de març, la celebració del dia de les papallones, el 8 de maig, la construcció d’un herbari artístic amb les plantes de l’espai, el 15 de maig, la participació en Bioblitz metropolità, una marató per censar totes les espècies del parc el dia 22 de maig, i la construcció d’un hotel d’insectes, el 6 de juny.

Altres propostes ens fan jugar i divertir-nos alhora que adoptem hàbits més sostenibles. Així, el 20 de març tindrà lloc una sessió de jocs de taula fets amb materials naturals, respectuosos amb el medi ambient. El 3 d’abril, un taller ens permetrà conèixer el cicle de l’aigua dins la ciutat i l’impacte dels nostres hàbits quotidians, el qual s’accentua en època de sequera. Un joc el 10 d’abril ens ensenyarà com tenir cura dels parcs metropolitans i fer un manteniment perquè llueixin tota la seva esplendor. Si voleu saber com desplaçar-vos dins la ciutat o fer regals minimitzant la vostra petjada ecològica, no us perdeu els tallers BCN Mou-te, el 24 d’abril, i Ecoregal, l’1 de maig. I per reduir aquesta petjada a la cuina, el taller Aprofruita, el 29 de maig, us descobrirà molts consells per evitar el malbaratament d’aliments.

Aquests mesos de primavera, teniu un munt de motius per acostar-vos a Can Rigal i ser més sostenibles. Tota la informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 10 març 2022
  • Comparteix