Tornar

 Kíiv, ciutat convidada de la Mercè 2023

Barcelona convida Kíiv a la Mercè del 2023

La capital ucraïnesa accepta ser la ciutat convidada de la festa major de la ciutat l'any vinent.

Un pont de cultura per plantar cara a la guerra: Barcelona ha convidat la capital d'Ucraïna, Kíiv, a ser ciutat convidada de la Mercè 2023.

La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports va aprovar el 19 d'abril per unanimitat convidar Kíiv com a ciutat convidada de la Mercè 23 i així li ha fet saber a l'alcalde de la ciutat ucraïnesa, Vitali Klitxkó, que ha acceptat la proposta.

Ja fa unes setmanes que des de l'Ajuntament de Barcelona es va fer arribar a l'alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó, l'oferiment perquè la capital d'Ucraïna fos la ciutat convidada el 2023. I fa també uns dies, el tinent d'alcaldia de Kiiv, Valentyn Mondriivski, confirmava en nom del seu alcalde, l'agraïment per l'oferiment i l'acceptació de la invitació, com també va fer durant la Comissió de Cultura.

"Gràcies, Barcelona pel vostre oferiment. Esperem que hagi arribat la pau al nostre país el 2023 i els nostres festivals puguin treballar plegats", va agrair el tinent d'alcaldia de Kíiv la invitació de Barcelona en una connexió en directe durant la comissió de Cultura. "És la primera vegada que convidem una ciutat en guerra", va admetre el Sisè Tinent d'Alcaldia, Jordi Martí. "Esperem que l'any vinent la situació sigui diferent al vostre país, que la guerra s'hagi acabat, que el vostre poble torni a viure en pau", va afegir Martí qui va ressaltar que ja són molts els artistes ucraïnesos que fan feina a Barcelona a través de residències en les fàbriques de creació i altres equipaments i va recordar també els concerts que ja s'han realitzat per recaptar fons per les víctimes ucraïneses del conflicte.

Des de l'any 2007 Barcelona convida cada any a la seva festa major a una ciutat amb la qual manté vincles especials amb l'objectiu de presentar la seva escena artística contemporània. La primera ciutat va ser Medellín, l'any passat va ser l'Havana i enguany serà Roma.

Data de publicació: Dimarts, 19 Abril 2022
  • Comparteix