Tornar

El laberint

L’ImPARCdible del Laberint d’Horta

Un nou recurs digital per descobrir un dels parcs més emblemàtics de Barcelona.

El Laberint d’Horta és un dels parcs més visitats de la ciutat de Barcelona. Gràcies al fet que és un espai únic, sempre que hi vas, et sorprens amb coses que anteriorment havies passat per alt. Si teniu ganes de descobrir com mai ho heu fet aquest parc, aprofiteu l’oportunitat que La Fàbrica del Sol posa al vostre abast: el recurs digital de l’ImPARCdible del Laberint d’Horta.

El parc del Laberint d’Horta és el jardí històric més antic que es conserva a la ciutat. La seva creació va donar-se a terme del 1794 al 1808 i, tot i que primerament era un jardí neoclàssic, va acabar adaptant-se com a un jardí romàntic. Durant el transcurs de la seva història ha rebut visites de tres reis espanyols, ha estat la localització de festes privades i plató de rodatges d’escenes de pel·lícules com El perfum: Història d’un assassí, de Tom Tykwer.

Descobrireu que el laberint és una estructura vegetal de xiprers formada per uns 6.500 arbres i que té 750 metres lineals on conviu una vegetació típica mediterrània amb una rica diversitat biològica. L’espai gaudeix d’una fauna molt variada, ja que hi viuen al voltant de vuitanta espècies ornitològiques a causa de l’alta densitat vegetal. La seva proximitat a Collserola fa que talps, senglars i teixons s’aproximin a la zona del parc.

Durant l’ús del recurs digital podreu escoltar l’audiodescripció per tal de conèixer tota la història i descobrir les espècies que conviuen en aquestes zones, la mitologia de les seves cultures i tots els secrets de l’indret. A més, repassareu els vostres coneixements sobre el laberint amb el joc que us facilita el recurs. Hi ha preguntes que us posaran a prova per veure si observeu amb atenció tot allò que us envolta!

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 09 Setembre 2022
  • Comparteix