Tornar

L'artista retratat de primer pla amb una escala de fons

Marc-Olivier Hamelin: del Quebec a La Capella

Un artista emergent de l'altra riba de l'Atlàntic parla sobre la seva feina a La Capella.

El centre d'art del carrer de l'Hospital convida el dimecres, 25 de maig, l'artista del Quebec Marc-Olivier Hamelin a convertir-se en protagonista d'una de les xerrades del cicle Concèntric. Veniu i coneixereu un autor especialment interessat en l'autonarrativa i la producció de discursos.

Hamelin és a Barcelona en qualitat d'autor resident del mes de maig del centre d'art Homesession, amb el qual La Capella organitza les sessions Concèntric. Aquestes sessions tenen com a objectiu oferir visibilitat als artistes emergents que passen per l'espai.

Així, l'artista podrà mantenir una xerrada oberta i propera amb les persones interessades en la seva obra, un conjunt de creacions en les quals examina el diàleg i el gest repetit, i planteja qüestions relacionades amb el llenguatge i la producció del discurs. Aquestes reflexions prenen la forma de textos, vídeos, instal·lacions i llibres d'artista, uns suports en els quals s'uneixen la veu d'artistes diversos i la del mateix creador.

I és que sovint l'autor combina la seva pròpia veu amb les cites d'autors diversos, en una referència a la forma textual i la seva deriva visual, i també al caràcter ambigu del discurs (qui diu què?) en el context d'una exposició.

Marc-Olivier Hamelin és un Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Concordia i màster en Museologia i Pràctiques Artístiques per la Universitat del Quebec a Outaouais. Ha exhibit les seves creacions al centre artístic L’Écart (Quebec, 2018) i ha participat en exposicions col·lectives a la Galerie UQO, un espai d'art de la Universitat del Quebec on ha presentat el projecte Il y a plusieurs fissures dans le solage, that’s a shame (2021).

Si voleu conèixer millor l'artista, veniu a mantenir una conversa amb ell a La Capella, però abans consulteu al web d'aquest espai d'art contemporani tota la informació sobre la trobada. 

 

Data de publicació: Dijous, 19 maig 2022
  • Comparteix