Tornar

Fotografia de l’actriu Mel Salvatierra amb la cara plena d’adhesius.

Un monòleg sobre el negoci de la tristesa

El Teatre Borràs presenta el muntatge Les penes del jove Werther, dirigit per Miquel Mas Fiol, basat en l’obra homònima de Goethe. 

Des de quan el dolor s’ha transformat en una manera de fer negoci? Mel Salvatierra interpreta sobre l’escenari una peça teatral a partir de l’obra de Johann Wolfgang von Goethe, un monòleg ric en estímuls i contrastos que explora qüestions com la mercantilització de la tristesa, el feixisme emocional i la identitat com a espectacle. Aquesta obra, produïda pel Tantarantana, se celebra en una única funció el 4 de març, al Teatre Borràs.

Us submergireu en un espectacle teatral frenètic, amb molt d’humor negre, farcit de referents mil·lennistes, que beu del clàssic Les penes del jove Werther, una obra cabdal de la literatura universal publicada l’any 1774. El personatge de Werther entra en una espiral autodestructiva perquè està profundament enamorat de Lotte (Charlotte), però aquest no és un amor correspost. 

Com es devia sentir el protagonista de l’obra de Goethe en el seu intent de conquistar Lotte? Actualment, segurament s’emprarien conceptes anglosaxons com ghosting, benching o sadfishing, uns mots que serveixen per maquillar la crua realitat: qui t’agrada no et fa cas. 

A més a més, l’autor alemany es va inspirar en les seves pròpies vivències per reflectir els seus maldecaps en el personatge de Werther, exposant-hi les emocions derivades del propi patiment i l’obra va convertir-se en un fenomen de masses. Aquesta situació fa aflorar la qüestió del negoci del dolor i, en el món actual, el fet d’exposar el malestar i exhibir la tristesa a través dels mems i les xarxes socials s’ha convertit en una pràctica estesa, per intercanviar les llàgrimes per “m’agrades”. 

Aquest espectacle és la segona part de la “Trilogia de la condició millennial”, tres obres amb un marcat estil generacional. L’any passat es va representar al Teatre Tantarantana en el marc del nou projecte Residència Direcció, dins del programa Suport a la Creació, que té l’objectiu d’impulsar el posicionament de la direcció d’escena dins del sector de les arts escèniques. 

Aprofiteu l’ocasió per gaudir de l’obra dirigida per Miquel Mas Fiol, Les penes del jove Werther, sobre el negoci de la tristesa amb una única funció programada pel 4 de març, a les 20 h. A més, després d’aquesta representació, tindrà lloc un col·loqui amb la companyia al bar del primer pis. El preu de l’entrada és de 16,50 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web del Teatre Borràs

Data de publicació: Dijous, 29 Febrer 2024
  • Comparteix