Tornar

Fotograma del documental Vivienne Westwood: Do It Yourself
Una imatge del documental d'Olivier Nicklaus Apocalypse Mode

Vivienne Westwood i Olivier Nicklaus, noms protagonistes del Moritz Feed Dog

El festival de documentals de moda dedica una secció a la icònica dissenyadora i una retrospectiva al director.

L'Aribau Multicines acollirà, del 22 al 26 de març, una nova edició del Moritz Feed Dog, festival de documentals sobre moda. A més de les projeccions, es programen també algunes xerrades, com ara una de dedicada a les xarxes socials i la cara menys seductora de la indústria de la moda, o una altra sobre la petjada que ha deixat el dissenyador Antonio Miró. 

Aquesta edició del festival tindrà dos noms propis. Un serà el de la dissenyadora de moda britànica Vivienne Westwood (1941-2022). Definida per l'organització com "una de les grans dames de la moda", se la vol recordar i homenatjar amb el passi de dos documentals: Westwood: Punk, Icon, Activist (Lorna Ticker, 2018), títol que precisament va obrir l'edició del 2018 del festival, i Vivienne Westwood: Do It Yourself (Letmiya Sztalryd, 2011), que mostra un any a la vida de la dissenyadora. L'altre nom és el del director Olivier Nicklaus, "un dels creadors de documentals de moda que millor ha copsat el viratge espectacular que ha fet la moda des de l’after punk dels anys 80 fins als nostres dies", segons el Moritz Feed Dog. Se li dedicarà una breu retrospectiva amb tres projeccions: AntiFashion (2012), Apocalypse Mode (2021) i Go Global (2012). A més, seu és també el film inaugural del festival, Azzedine Alaïa, passi al que assistirà i que presentarà al costat de Farida Khelfa, documentalista, actriu i exmodel.

Alguns altres títols que es podran veure són Calendar Girl (Christian D. Bruun, 2020), entorn de la figura de Ruth Finley; Cross Dreamers (Soledad Velasco, 2021), un film tendre i realista que proposa alliberar-se dels prejudicis amb una mirada respectuosa, empàtica i reflexiva, o Slay (Rebecca Cappelli, 2022), una denúncia del maltractament animal a la indústria de la moda.

Més informació i entrades, aquí.

Data de publicació: Dimecres, 15 març 2023
  • Comparteix