Tornar

Foto de Can Soler

Natura a la falda de Collserola

Can Soler acull un cicle d'activitats didàctiques i d’educació ambiental per a aquest hivern.

L'ésser humà sempre ha sentit curiositat per entendre com funciona el món on viu i des de l'origen dels temps es dedica a observar el seu entorn: terra, mar i aire. Amb l'objectiu de satisfer aquesta curiositat, nombrosos equipaments municipals acullen activitats gratuïtes per aprendre moltíssimes coses sobre la fauna, la flora i l'ecologia de Barcelona. Un d'aquests espais és el Centre de Natura Can Soler, ubicat a la mateixa falda de Collserola, al barri de Sant Genís dels Agudells, el qual ha programat algunes activitats aquests mesos de gener, febrer i març.

En el marc del Dia Mundial de l'Educació Ambiental (el 26 de gener), el diumenge 30 de gener tindrà lloc el taller Uns veïns ben vius, a càrrec del tècnic d'espais naturals de la Diputació de Barcelona Josep Melero. El ponent parlarà sobre la rica biodiversitat del barri de Sant Genís, que va molt més enllà dels coloms i les cotorres.

El diumenge 13 de febrer es realitzarà un taller de Seguiment i manteniment de caixes niu. Les caixes niu són petits cubicles amb un forat per facilitar als ocells niar al seu interior. Al taller, personal del centre i assistents a l'activitat faran una revisió de les caixes niu instal·lades el 2019 i les substituiran per altres noves. També al febrer, un altre taller se centrarà en la sembra d'hortalisses de temporada: la patata i altres plantes de la família de les solanàcies. Es tracta de Seguint el ritme de l'hort: la patata, llegat dels inques, el diumenge 27 de febrer, en què Eduard Díaz, de l'Associació Gaia, parlarà sobre el cultiu d'aquest vegetal així com dels mites i veritats que l’envolten.

El diumenge 13 de març, Can Soler i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola organitzaran un itinerari guiat pels voltants de l'equipament per fer un seguiment d'espècies invasores. S'anomenen invasores aquelles espècies procedents d'altres indrets del món que s'adapten bé al nou entorn, s'expandeixen i perjudiquen la biodiversitat i l'equilibri ecològic local. En aquest context, la sessió se centrarà a localitzar totes les espècies exòtiques que poden suposar un problema per a l'ecosistema mediterrani de la zona. I ja superat l'hivern, el diumenge 27 de març, s'ha organitzat l'activitat Benvinguda primavera, on se celebrarà l'inici d'aquesta estació amb diverses activitats, es parlarà del renaixement de la natura i s’ensenyarà a ser més sostenibles mitjançant les quatre erres: Reduir, Reutilitzar, Reciclar i Recuperar. L'activitat inclou un vermut amb productes locals i ecològics.

Tota la informació i reserves en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 20 Gener 2022
  • Comparteix