
La normalitat, a debat en una nova edició del cicle 'Vores i ales'
El Centre Cívic Can Felipa acull una nova edició d'un cicle de tallers i espectacles inclusius i diversos que, aquest cop, reflexionen sobre el concepte de la normalitat.
El cicle Vores i ales se celebra enguany entre els dies 8 i 20 de novembre, organitzat un cop més per la Fundació Joia, que ha treballat amb el Fòrum de Salut Mental, el programa d'arts escèniques del Centre Cívic Can Felipa, la Biblioteca Manuel Arranz del Poblenou, uTOpia Barcelona, l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, el Districte de Sant Martí i un seguit d'artistes i professionals independents.
En aquesta edició, els organitzadors parteixen del concepte de "nova normalitat", un terme molt utilitzat darrerament, i es pregunten si realment existia una normalitat "antiga" i en què consisteix. Ho fan mitjançant tallers i xerrades, però també amb tres espectacles que mouen a la reflexió.
El dijous, 11 de novembre (18 h), podreu veure dues propostes. Una, ha nascut al si d'uTOpia Barcelona, un col·lectiu dedicat a l'anomenat "teatre de l'oprimit" i que proposa un vespre de diàleg en el qual estaran implicats els artistes i tot de col·lectius creatius, però també gent del barri, en una cita en la qual tindreu moments de diversitat, de modernitat, de raresa i d'excel·lència. El mateix dia i en el mateix espai, podreu veure també una nova creació de trenta minuts de durada de la companyia Kalidoscopi que ja vam veure en l'última edició de L'Altre Festival (dedicat a les arts escèniques i la salut mental), que es titula La taberna de mi ángel interior i que parla sobre coses com el canvi climàtic, l'amor o la mort.
La "normalitat" és el tema de Normal (a la imatge), un dels projectes La(b) que es gesten a Can Felipa i que ha generat l'actor i performer David Franch. L'espectacle (19 de novembre, a les 19 h) ens convida a pensar en un món que no es divideixi en persones "normals" i "anormals", en "superiors" i "inferiors", un món en el qual la normalitat no es mesuri a partir de pors o d'interessos i que permeti a tothom exercir la pròpia individualitat.
Encara teniu una última cita del cicle Vores i ales el dissabte, 20 de novembre, a les 12 h. Us esperen quinze minuts abans que comenci l'espectacle a la rotonda de la Rambla del Poblenou amb Doctor Trueta. És el punt de partida de l'espectacle de carrer [The Frame], una creació de la companyia Eléctrico 28 que, a partir de les observacions de l'escriptor Georges Perec, ens convida a asseure'ns i contemplar la vida urbana com un espectacle fet de les coses més nímies i insignificants. Serà, ja ho veureu, tota una experiència.
Si no us voleu perdre cap dels espectacles i propostes del cicle Vores i ales, veniu al Centre Cívic Can Felipa, però abans consulteu al web d'aquest equipament tota la informació sobre la proposta.