Tornar

L'oceà a casa

L’oceà a casa

Diversos recursos divulgatius per submergir-se en família a la ciència marina.

La situació de confinament en què ens trobem ens manté al marge natura, però això no impedeix poder gaudir-la. Moltes entitats relacionades amb el medi natural comparteixen recursos per acostar el seu coneixement a les nostres llars. És el cas de l’Institut de Ciències del Mar, que des de l’espai L’oceà a casa ofereix una col·lecció de propostes per explorar la biodiversitat i els ecosistemes marins, i conèixer la recerca que es fa al centre.

Tots els matins dels dies laborables, l’institut publica un nou article al voltant de diversos aspectes del medi marí: els éssers que hi viuen, com es relacionen amb altres espècies i amb l’entorn, els seus hàbitats i quin paper juga aquest medi en la vida dels éssers humans.

Cada article explica de manera molt didàctica algun tema relacionat amb el mar, però a més, inclou tota mena de propostes per posar en pràctica els coneixements: experiments per fer a casa, il·lustracions per acolorir, trencaclosques, vídeos, mapes, jocs, paraules clau... i moltes, moltes preguntes per raonar en família els fenòmens de l’entorn marí. Per què ens piquen les meduses? D’on prové la brossa marina? Què té a veure el mar amb l’aire que respirem? Com es treballa a bord d’un vaixell oceanogràfic? Per què l’aigua del mar és salada?

I encara més. Tots els divendres no festius a les 17 hores, un investigador o una investigadora del centre de recerca fa una xerrada per ampliar el tema de l’article del dia, la qual es pot seguir en directe per streaming.

Descobreix l’oceà des de casa i segueix dia a dia les noves propostes, aquí.

 

 

Data de publicació: Divendres, 10 Abril 2020
  • Comparteix