Tornar

Fragment del cartell de l’exposicio “Vesperi: converses amb la nit”.

Paisatges nocturns d’introspecció al MEAM

El 24 de maig s’inaugura l’exposició Vesperi: converses amb la nit, organitzada pel moviment artístic Qualia.

Arriba una nova mostra col·lectiva al Museu Europeu d’Art Modern a partir de la qual podreu capbussar-vos en els mons interiors dels integrants del grup Qualia. Onze artistes configuren un recorregut en el qual plasmen vivències íntimes i preuades per mitjà de les seves creacions, utilitzant la nit com un element fonamental per a la  introspecció. Teniu temps de visitar-la fins al 6 de juny. 

L’exposició desafia la noció de crear literatura amb art o de representar temes específics. En lloc d’això, cada obra encarna alguna cosa diferent, però totes comparteixen una actitud similar cap al procés de creació. La mostra us convida a reflexionar sobre la vostra experiència emocional i personal a través de les creacions dels artistes Grei Jiménez, Ignacio Carmona, Irene Antich, Isabel Garmon, Manel Varela, Marie Valls, Marta Qin, Martín Miranda, Nicolás Di Gesu, Santi Pina i Tomás Lucas.

El moviment artístic posa l’accent en el procés creatiu com una manera d’explorar l'inconscient i connectar el món de les idees amb la realitat material. Qualia pretén descobrir els elements que no es poden expressar fàcilment, acollint l’aspecte inconscient que impulsa la creativitat de cada artista.

El col·lectiu s’inspira en el concepte filosòfic qualia per explorar experiències subjectives, úniques i personals. Aquestes qualitats intrínseques de l’experiència humana, com per exemple, la vermellor d’un color, el gust d’una fruita o el so d’una melodia, inspiren els artistes a crear obres que repten les definicions convencionals.

Aprofiteu l’ocasió de descobrir l’univers del moviment Qualia a la mostra Vesperi: converses amb la nit, que romandrà oberta fins al 6 de juny. L’horari per visitar el museu de Ciutat Vella és de dimarts a diumenge, d’11 h a 19 h. El preu de l’entrada general és de 13 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web del Museu Europeu d’Art Modern.

Data de publicació: Dimecres, 22 maig 2024
  • Comparteix