Tornar

Jardins del Mossèn Costa i Llobera

El Parc de Montjuïc, llar de riquesa botànica

Descobriu tots els secrets de la vegetació de la ciutat seguint la Ruta Botànica que us proposa Visit Barcelona.

Barcelona posseeix una gran riquesa botànica i, amb ella, moltes històries a explicar. Una de les zones amb més vegetació de la ciutat és la muntanya de Montjuïc, ja que, gràcies als parcs de la zona i les seves contrastades característiques, compta amb una gran diversitat d’espècies. Si seguiu la Ruta Botànica del Parc de Montjuïc recomanada per Visit Barcelona, descobrireu els arbres més alts de la ciutat, les rareses botàniques del Jardí d'Aclimatació i tota mena de vegetació aquàtica que converteix les basses en zones acolorides durant els mesos càlids.

L’itinerari compta amb set parades al voltant de la zona del barri del Poble-Sec. Una de les més interessants és la dels garrofers que estan en el camí que porta al Museu Nacional d’Art de Catalunya, els quals van jugar un paper clau en la Barcelona agrícola i en el desenvolupament de la ciutat. La muntanya de Montjuïc ha estat la principal font de material de construcció, ja que la seva roca ha estat explotada des dels temps dels ibers fins a mitjans del segle XX. Aquest material era transportat per mules i bous que necessitaven molta energia per traslladar blocs tan grans fins a la zona de construcció. D’aquí sorgeix la quantitat de garrofes, un aliment habitual per tal de subministrar energia a animals i fer-los la feina més fàcil!

Una de les parades amb més encant és al Jardí Botànic Històric de Barcelona on trobareu tres dels arbres que competeixen per ser els més alts de la ciutat. Un freixe americà, un freixe de fulla estreta i una noguera alada de Rehder. Són tan grans que dissimulen la seva alçada creixent dins de clots, fent un total de 32, 29 i 26 metres, respectivament.

Per descobrir aquestes i moltes més històries, com les que amaguen llocs com els Jardins del Teatre Grec, els Jardins de Miramar, els Jardins de Mossèn Costa i Llobera o els Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, entre d’altres, podeu seguir la Ruta Botànica del Parc de Montjuïc i continuar aprofundint-vos en els secrets de la biodiversitat de la ciutat.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 02 Agost 2022
  • Comparteix