Tornar

Una de les obres de l'exposició amb dues figures humanes en relleu retratades d'esquena davant d'una pintura

Pintura escultòrica, en una mostra per mirar i ensumar

L'artista Olga Andrino presenta la mostra Los espacios que ocupamos y otros olores.

De què fa olor l'art? Potser us ho heu preguntat alguna vegada i potser trobareu una possible resposta en l'exposició que, fins al 10 de febrer, presenta l'espai d'art i galeria HO.

Són creacions d'Olga Andrino, una artista nascuda a Àvila el 1959 que concep la creació artística com una pràctica reflexiva. En les obres que formen Los espacios que ocupamos y otros olores trobareu una anàlisi que tant se centra en els subjectes que es miren les obres com en l'espai, que adopta de vegades connotacions psicològiques.

Ho veureu en unes creacions que fan difícil saber on és el límit entre la pintura i l'escultura. Figures que omplen l'espai de representació i prenen volum per acabar convertint-se en escultures formen multituds en una mena de retrat de l'aglomeració. Però potser us preguntareu a què fan olor aquests espais superpoblats o els més deserts. Us contesta l'artista, en col·laboració amb la Fundació Ernesto Ventós, una entitat dedicada a posar en contacte la creació artística amb les sensacions olfactives.

La fundació ha preparat per a l'exposició una ruta olfactiva que afegirà un element extra d'interès a les obres. Aquestes olors ens parlaran del caràcter no només físic, sinó també emocional dels espais retratats, en un intent d'assignar una olor a conceptes tan poc concrets com l'art o a l'abandonament, per exemple.

Absència i presència s'alternen en unes obres plenes de personatges o en unes escenografies de la desolació i la buidor on no se'n distingeix cap i que al·ludeixen a la transitorietat de la presència humana.

Si voleu saber de què fa olor una obra d'art i voleu gaudir d'unes creacions que traspassen les fronteres entre la pintura i l'escultura, veniu a veure (i a olorar) Los espacios que ocupamos y otros olores a l'espai HO, però abans consulteu la informació al seu web.

Data de publicació: Dimarts, 31 Gener 2023
  • Comparteix