Tornar

El poder transformador de l’e-ducació

El poder transformador de l’e-ducació

Una exposició que mostra com les tecnologies digitals poden ampliar l’accés a un ensenyament de qualitat.

L’educació és un dels drets humans essencials de tota persona amb independència del seu país, situació legal o qualsevol altra circumstància. Malgrat tot, encara hi ha moltes persones al món amb dificultats per exercir de ple aquest dret però ara, en l’era digital, tenim més eines que mai per fer de l’educació quelcom veritablement universal. Vèncer la bretxa digital permet vèncer també la bretxa educativa. El CosmoCaixa així ho demostra a través de l’exposició El poder transformador de l’e-ducació, que reflecteix el resultat del programa ProFuturo emprès per ”la Caixa” i la Fundació Telefònica fa quatre anys. La mostra es pot visitar fins al 30 d’agost.

En Cristiano és el gran de tres germans que viuen en el si d’una família d’artesans enmig de la selva amazònica del Brasil. L’Emilia és de Luanda, ciutat d’Angola que acull a un gran nombre de persones desplaçades des de les zones rurals del país a causa d’una llarga guerra civil finalitzada el 2002. La Nicole viu en una de les ciutats de Filipines amb major densitat de població, Malabón, amb grans deficiències urbanístiques i que a més ha estat castigada per diversos desastres naturals. Els tres resideixen en llocs molt allunyats l’un de l’altre i amb realitats molt diferents, però tots comparteixen quelcom en comú: les seves vides han canviat gràcies a la irrupció de les noves tecnologies en les seves escoles.

En Cristiano, l’Emilia i la Nicole són els protagonistes de l’exposició. Ells posen el seu testimoni i, junt amb els seus professors, famílies i altres agents implicats, representen als 10 milions de nens i nenes i 300.000 docents que s’han pogut beneficiar d’aquest programa educatiu. La iniciativa ha dotat a les escoles d’equipament tecnològic com tauletes, ordinadors portàtils, routers, projectors i una plataforma digital pròpia amb activitats i altres eines pedagògiques per utilitzar a l’aula. Mitjançant una col·lecció de fotografies, l’exposició reflecteix el dia a dia dels tres infants i les seves històries transformadores gràcies a aquestes tecnologies. Les imatges han estat preses pel fotoperiodista Ismael Martínez Sánchez i transmeten el potencial democratitzador de la tecnologia en l’ensenyament, així com la passió per la docència dels professors i professores que han contribuït a millorar la qualitat de l’educació de tants infants.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 09 juliol 2020
  • Comparteix