Tornar

Una de les obres que es poden veure a l'exposició i que mostra una figura humana

'Psychedelic Trips' o com esculpir amb paraules

La galeria Alalimón acull una mostra d'escultures en 3D creades mitjançant la intel·ligència artificial.

Qui es pregunti per les fronteres entre art i tecnologia té una visita pendent a Alalimón Galeria, on fins al 18 d'octubre, Varvara & Mar, una parella artística especialment interessada en l'art digital i en l'impacte de les tecnologies, presenta un seguit d'escultures tridimensionals generades mitjançant un algoritme i a partir d'una entrada de text. És l'exposició Psychedelic Trips

Qui són aquests artistes que treballen d'una manera tan poc usual? Doncs Varvara Guljajeva i Mar Canet, un duet de creadors a cavall entre Estònia i Barcelona que estan fascinats per la intel·ligència artificial, la cinètica, la participació del públic en les seves obres i la fabricació digital. A Nova York, a Liverpool, al Barbican de Londres o al Santa Mònica de Barcelona, entre molts altres llocs, s'han vist ja les obres d'aquests artistes.

Ara, ens mostren unes peces que han creat fent servir un algoritme informàtic, és a dir, un conjunt d'ordres i normes definides de manera ordenada que permeten a les màquines executar una tasca o resoldre un problema. Les dades que s'introduïen, en aquest cas paraules, servien per deformar, segons el concepte que representaven, una malla que donava forma a l'objecte escultòric en 3D.

Es van fer servir com a base formes d'escultures antigues que es modelaven i canviaven de forma segons les paraules que s'introduïen. Els objectes produïts, però, van haver de ser sotmesos posteriorment a reparacions amb modelat manual per acabar de donar-los forma.

Les peces obtingudes, finalment, es van imprimir en argila i , després, van ser cuites i esmaltades, fins a obtenir el resultat que veieu a la imatge i que podreu veure en directe a Alalimón.

Si voleu veure quins resultats produeix l'aplicació de les tecnologies més noves al món de l'art, veniu a veure les escultures de Varvara & Mar a la Alalimón Galeria, però abans consulteu al seu web tota la informació sobre l'exposició Psychedelic Trips.

 

Data de publicació: Dimecres, 22 Juny 2022
  • Comparteix