Tornar

Imatge d'un ratolí de camp

Ratolins, flors i insectes a Collserola

Un parell de sortides en família per descobrir aspectes de la fauna i la flora del parc natural.

Les plantes i els animals estan en plena efervescència primaveral. Aquesta època és ideal per sortir al bosc i conèixer en directe les principals espècies de la natura propera a Barcelona. El Parc Natural de la Serra de Collserola organitza un munt d’activitats en aquesta línia, de les quals, dues tindran lloc al voltant del seu Centre d’Informació aquest cap de setmana, una el vespre del divendres 24 de maig dedicada als petits mamífers i una altra al matí del dissabte 25 de maig sobre les flors i el seu paper en l’ecosistema. Ambdues activitats són indicades per al públic familiar.

Collserola compta amb una rica diversitat de fauna vertebrada. Alguns exemples d’animals que podem contemplar en un passeig pel parc són moltes espècies d’ocells, rèptils com les sargantanes i mamífers com esquirols, conills i senglars. Però hi ha alguns animals que no es deixen veure tant, principalment petits mamífers com els ratolins de camp, les diminutes musaranyes i els talpons. Molts d’aquests animals són nocturns i per poder conèixer en família com viuen, de què s’alimenten i com els estudien els científics i les científiques, s’ha organitzat La nit dels ratolins. La sessió inclou un taller, una xerrada i una passejada per intentar observar algun petit mamífer en directe i en el seu hàbitat natural.

Al matí següent, una passejada i una activitat lúdica endinsaran al públic familiar al món de les flors. L’itinerari permetrà conèixer els colors, formes i fragàncies de diverses flors, però també quin paper juguen en les plantes aquests elements i com s’ho fan per cridar l’atenció dels insectes i atraure’ls per fer possible la pol·linització amb flors d’altres plantes de la mateixa espècie. La relació entre les plantes i els insectes s’ha anat estrenyent al llarg de milions d’anys d’evolució. La visita és una ocasió perfecta per conèixer en directe aquest vincle i descobrir que les plantes no poden viure sense els pol·linitzadors, ni viceversa.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 21 maig 2019
  • Comparteix