Tornar

Quatre intèrprets en escena durant una representació d'aquesta peça de dansa i moviment

Reflexió i experimentació en clau de circ, dansa i instal·lació escènica

El CCCB obre el Laboratori escènic 2023, un cicle amb tres propostes que busquen maneres noves d'adreçar-se al públic.

L'experimentació, les ganes de trobar maneres noves de fer, la prova i l'error són la base de les propostes artístiques que formen part de l'edició del 2023 del Laboratori escènic del CCCB. Comencen el 7 d'octubre amb una reflexió sobre el món sexual i afectiu dels adolescents i joves d'avui titulada Navaja, que firma el projecte de dansa laSADCUM (a la imatge, un moment de l'espectacle. Foto: Sònia Merval).

Amb el títol de Laboratori escènic, el CCCB organitza unes residències d’una setmana que acaben amb la posada en escena del projecte creat en residència, amb la finalitat de compartir la peça amb el públic. És una manera d'oferir suport als creadors i creadores joves en una estructura pensada, precisament, per facilitar la provatura i assaig de creacions especialment arriscades. El cicle està comissariat pel programador i productor Isaac Vila, un home de teatre que ha dedicat la vida a les arts escèniques i que té una llarga trajectòria durant la qual ha treballat amb el mític Carles Santos, entre d'altres, i com a ajudant de direcció del Grec Festival de Barcelona.

La primera peça que ha programat és Navaja, de laSADCUM. El 7 d'octubre podreu veure com el coreògraf Guillem Jiménez dirigeix els seus ballarins i ballarines en una peça sobre la tecnologia i internet. Com actuen sobre els homes i dones que encara són en fase d’aprenentatge i de desenvolupament de les relacions sexoafectives? Una coreografia que us parla dels cànons de la pornografia efebofílica.

Torneu al CCCB el 3 de novembre i us trobareu experimentant amb el llenguatge del circ en una creació d'Animal Religion. La companyia de Quim Girón ens planteja a Copiar un espectacle sobre els rituals més comuns de la humanitat: menjar dormir, conversar, jugar... Què ens fa diferents i què iguals? Veniu i pensareu en la manera en què els éssers humans ens relacionem.

El 16 de desembre, finalment, la dramaturga Carla Rovira ens presentarà una instal·lació teatral titulada La Sal, en la qual utilitza aquest element mineral per tal de reflexionar sobre l'explotació laboral i les noves formes d'esclavitud en el món modern.

Si voleu saber més sobre les tres propostes que formen part del cicle Laboratori escènic 2023, consulteu la informació al respecte al web del CCCB.

Data de publicació: Dimarts, 03 Octubre 2023
  • Comparteix