Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Amos Gitai

El cinema subversiu d’Amos Gitai

Durant el mes de gener, la Filmoteca de Catalunya dedica una retrospectiva al cineasta israelià.

Amos Gitai, cineasta israelià de referència nascut a Haifa el 1950, és també arquitecte, escriptor i autor d'exposicions, i compta amb prop de setanta documentals i ficcions a la seva filmografia. És gràcies a la seva feina que podem resseguir la conflictiva història d’Israel al llarg del temps. Entre l’11 i el 29 de gener, la Filmoteca de Catalunya, amb la col·laboració de la Cineteca Nacional de Mèxic i l’Institut Français de Barcelona, ret homenatge a aquest cinematògraf amb una retrospectiva per a la qual han seleccionat una desena de pel·lícules de Gitai. El cicle començarà el dimarts 11 amb una conversa entre Amos Gitai i Esteve Rimbau, director de la Filmoteca, encetant així la seva retrospectiva. El mateix dia es projectarà Laila in Haifa (2020), un drama d’històries entrellaçades, que comptarà amb presentació i col·loqui amb el director. Gitai també serà a les projeccions del dimecres 12, on podreu veure Bait (1980) i Carmel (2009).

Els altres títols que podreu veure en aquesta retrospectiva són Esther (13/01 i 23/01), Berlin-Yerushalaim (14/01 i 21/01), Golem, l’Esperit de l’exili (15/01 i 21/01), Devarim (18/01 i 26/01), Lullaby to My Father (22/01 i 27/01), Zirat Ha’Rezach (25/01 i 28/01) i Kippour, souvenirs de guerre (27/01 i 29/01). Els llargmetratges han estat escollits per mostrar la subversió del cinema de Gitai en un país on “la política es cola fins al dormitori”. La seva feina l’ha enfrontat a les autoritats israelianes diverses vegades i per això es va haver d’instal·lar a París durant uns anys. Ara torna a ser a Haifa, des d’on segueix defensant la convivència entre israelians i palestins i també explorant diferents qüestions com l’exili i les contradiccions culturals.

La sessió inaugural amb l’autor serà gratuïta i en podreu adquirir les entrades només a la taquilla de la Filmoteca. L’entrada per a la resta de projeccions té un preu de 4 euros i la podeu comprar a través del web del centre.

Data de publicació: Dimarts, 04 Gener 2022
  • Comparteix