Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Un collage de pintures barroques d'autors diversos anuncia l'exposició

Rubens i el barroc flamenc, del Prado a CaixaForum

Obres poc conegudes del Museu del Prado viatgen a Barcelona en una exposició en la qual les pintures de Rubens dialoguen amb les de Van Dyck, Jordaens o Brueghel.

Dinamisme, color, sensualitat... Amb aquestes característiques, Peter Paul Rubens va transformar la pintura del seu temps i va obrir la porta a una renovació de les arts plàstiques. Veniu a veure obres de l'artista que pertanyen als fons del Museo del Prado i mireu-les dialogar amb creacions d'altres artistes del seu temps. Dels del 21 de maig, fins al 21 de setembre, a CaixaForum.

La mostra es titula "Rubens i els artistes del barroc flamenc" i aplega gairebé seixanta peces que, en part, són creacions del mestre i en part són obres d'altres autors com ara el pintor i gravador flamenc Anton van Dyck, el pintor Jacques Jordaens, Jan Brueghel el Vell, el pintor i gravador d'Anvers Jan Fuyt  o l'escultor i arquitecte Lucas Faydherbe.

Veureu obres de tots ells en una mostra que fa palesa la influència que va tenir en l'obra de Rubens. Perquè l'artista, nascut en el que avui és Alemanya, va propulsar la creació plàstica europea del segle XVII amb unes obres noves que captivaven la mirada amb un dinamisme gairebé violent i una sensualitat que van acabar convertits en trets distintius de la pintura del barroc.

Entre les moltes obres que podreu veure en l'exposició, El naixement d’Apol·lo i Diana, La mort de Sèneca o bé La Immaculada Concepció, totes procedents del Museo Nacional del Prado. Retrats, obres que tenen intencions propagandístiques i d'altres que deixen clara la relació de l'art amb la contrareforma religiosa formen part d'una exposició imprescindible si voleu conèixer millor un moviment, el barroc europeu, que, en la pintura, va donar com a fruit creacions d'una gran riquesa visual.

Veniu a veure l'exposició, però recordeu també que, al voltant de la mostra, s'organitzen tot d'activitats paral·leles que us aportaran encara més informació sobre el que heu vist. Visites comentades, cafès i tertúlies sobre l'exposició o vermuts amb Rubens com a tema de conversa són algunes propostes programades.

Si us voleu capbussar en el barroc, veniu a veure "Rubens i els artistes del barroc flamenc", però abans consulteu al web de CaixaForum tota la informació sobre l'exposició.

Data de publicació: Dijous, 29 maig 2025
  • Comparteix