Tornar

Fotografia de Cecilia Gala i Nataliya Andru a Festen

Un deliri anomenat ‘Festen’

Cecilia Gala i Nataliya Andru encarnen l’esperit de Mary Wigman i dels primers ballarins butohkas.

Aquesta tardor la Sala Fènix ha programat, amb la col·laboració de Casa Àsia, un cicle de butoh format per tres espectacles teatrals: The Swan Hymn, del 21 al 25 de setembre; Icon in construction, del 28 de setembre al 2 d’octubre, i Festen, del 5 al 9 d’octubre.

El butoh és una forma de dansa molt contemporània i rellevant que cada cop suscita més interès dins l’àmbit de les arts escèniques i visuals pel seu potencial per trencar tabús i explorar territoris transgressors des de l’experimentació corporal de cada persona.

Com totes les arts, té el propòsit de contribuir a una vida més conscient i harmònica amb l’univers i els altres éssers, però sense apartar la mirada del costat fosc d’un mateix perquè “sense ell no pot haver-hi llum”. Per això el butoh és una invitació a ballar en el caire de l’existència mateixa, a assaborir-la, celebrar-la, gaudir-la i compartir-la amb tots els sentits.

Festen és una peça lliure ideada i intepretada per la coreògrafa Cecilia Gala i la creadora i formadora Nataliya Andru que s’allunya dels convencionalismes. Com diuen les seves protagonistes, expertes en butoh i teatre físic, “és una celebració d’amor envers l’art que ens uneix, un homenatge als primers ballarins que van cobrir de cendra els seus cossos per manllevar poder al poder”. És també una festa, o un “deliri”, sota la inspiració de la ballarina expressionista Mary Wigman (1886 – 1973). “I en aquesta celebració –diuen les dues intèrprets– ens menjarem el nostre cor. Accedirem al món situat sota les ones de l’inconscient, ens abandonarem al desig de xopar-nos de les forces que a penes gosen manifestar-se sota la nostra civilitzada aparença” amb l’objectiu de revelar el secret d’allò que realment som.

L’entrada per veure Festen val 18 euros i es pot adquirir de forma anticipada en aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 03 Octubre 2022
  • Comparteix