Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Fotografia de l'actor David Maestre, que dona vida a Pedro, un adolescent reclòs en el seu món interior

‘Not loving’, la porta que convé obrir 

David Maestre interpreta un adolescent atribolat i reclòs en el seu món que lluita per vèncer els seus fantasmes.

Not loving (No estimis) és una fusió de teatre, gestualitat, dansa urbana i contemporània, i rap. És una obra que parla del món intern de molts joves i de les portes que molts cops no obrim per por de mostrar-nos als altres i fer-nos mal. És una obra que parla de la superació i de la vida.

El muntatge comença amb el funeral de la mare d’en Pedro, un adolescent de 16 anys que necessita ignorar les situacions difícils de la seva vida i trencar amb els silencis incòmodes. El primer objectiu l’aconsegueix recloent-se en el seu propi món, un espai personal que ha omplert de luxes per evadir-se. Però realment és aquesta la solució que necessita?

Quant a la segona qüestió, en Pedro recorre al seu ídol –el cantant de rap Noite, que és alhora l’autor de la banda sonora de l’espectacle– per parlar i desfogar-se amb algú. El xicot li confessa que l’apassiona el hip hop i que viu un romanç amb una companya de l’institut, la Marta. També li explica la primera relació amorosa amb la Vanessa; com va conèixer al seu millor amic, en Fran; la relació agredolça que manté amb el seu pare, i la importància del significat dels noms.

A través d’aquestes anècdotes, s’escolen trossets de realitat i l’espectador va descobrint, de mica en mica, què hi al darrere. Una cosa és clara: en Pedro intenta escapar amb totes les seves forces d’aquesta realitat que ha creat ell mateix, però no se’n surt. S’ha tancat tant en ell mateix que li resulta impossible sortir-ne. Ho aconseguirà?

El director i guionista Jaime Calvet explica que Not Loving s’inspira en “aquesta porta que tothom té i que prohibeix mostrar-nos emocionalment, al mateix temps que ens protegeix de l’exterior”. L’obra no parla, per tant, d’un estereotip, sinó d’un ésser humà, sense importar l’edat, amb qui tothom s’hi pot veure identificat. “Tinc un objectiu clar: que tothom vegi la seva porta i sigui capaç de decidir quan l’obre o no”, diu l’autor.

L’entrada té un cost de 12 euros i la podeu comprar de forma anticipada en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 04 Febrer 2022
  • Comparteix