Tornar

Una de les obres de l'exposició que sembla representar unes flors en un espai indeterminat

Santi Moix, entre l'abstracció i la representació

L'artista barceloní, que viu a Nova York, protagonitza una antològica als Espais Volart.

Amb el títol La costa dels mosquits. Una antològica (1998-2022), la Fundació Vila Casas porta a les dependències del carrer d'Ausiàs March, 22, una repassada a les creacions dels últims vint anys de l'artista barceloní Santi Moix (a la imatge, una obra de la col·lecció particular de l'autor. Foto: Pablo Román)

Va néixer a Barcelona l'any 1960 i és un pintor, dibuixant, gravador, ceramista, escultor i artista mural que va estudiar a França i Itàlia. Amb la venda a Barcelona dels primers quadres es va pagar el viatge a Nova York, la ciutat on viu i treballa des de l'any 1986 i on el 1998 va rebre una Beca Guggenheim. L'artista, però, ha treballat també al Japó, a l'Índia i a l'Àfrica, sempre amb el viatge, la inestabilitat i la voluntat d'aprendre com a objectius.

Posseïdor d'una obra directa i agosarada, l'hem vist pintant quadres, però també fent grans frisos ceràmics, entre altres obres, una prova de la seva curiositat inabastable i del caràcter polifacètic del seu llenguatge artístic.

Tot i que és un dibuixant dotat, les seves obres pictòriques aposten per una fusió entre el figurativisme i l'abstracció. I és que ell crea en les seves obres un món imaginari, barreja de mite i poesia, que està en constant transformació i que combina les formes abstractes amb d'altres de reconeixibles. Són unes obres que respiren humor i hedonisme, en les quals potser reconeixerem un insecte, una roda, un pont o, com a la imatge, unes flors. 

La mostra ens presenta una setantena de peces, entre pintures, aquarel·les, dibuixos, ceràmiques i porcellanes. També trobareu unes escultures fetes de cautxú i, a les parets de les sales, veureu unes intervencions efímeres creades per a aquest espai i que, pel que diuen, són espectaculars.

Si voleu tenir una visió retrospectiva de l’obra dels últims vint anys de Santi Moix, no us perdeu La costa dels mosquits. Una antològica (1998-2022), però abans consulteu la informació al respecte al web de la Fundació Vila Casas.

Data de publicació: Dijous, 16 Febrer 2023
  • Comparteix