Tornar

Cartell de la segona edició del festival 42

Compte enrere per a la segona edició del festival 42

Aliette de Bodard, Samantha Shannon, Luis Mateo Díez i Jordi Sierra i Fabra, primers autors confirmats.

Els amants dels gèneres fantàstics ja es poden reservar les dates del 2 al 6 de novembre. Serà quan se celebrarà la segona edició del festival 42, un esdeveniment que creix i es multiplica respecte a la seva estrena amb una organització animada per la bona acollida: hi varen participar 200 autores i autors i hi varen assistir 6.000 persones. Entre les novetats que ja s'han donat a conèixer, es posarà l'èmfasi en la presència de referents europeus en llengua no anglesa, s'ampliaran les propostes relacionades amb el cinema, les sèries, el teatre, el còmic, la música i la il·lustració, es reforçarà l'apartat de la literatura juvenil de gèneres fantàstics, s'obrirà un nou eix sobre la relació entre salut mental i aquests gèneres literaris, i hi haurà moltes més activitats, des de tallers fins a concursos, rutes, ponències i podcasts en directe. L'escriptor Ricard Ruiz Garzón repeteix com a comissari.

La Fabra i Coats serà l'escenari d'un festival que ja té confirmats els primers noms: Aliette de Bodard, escriptora i enginyera nascuda a Nova York d'ascendència francovietnamita i establerta a París, que acaba de publicar Of Charms, Ghosts and Grievances; Samantha Shannon, autora londinenca del best-seller L'era dels ossos; Luis Mateo Díez, narrador lleonès de llarga trajectòria, creador del territori imaginari de Celama i autor d’obres com ara La fuente de la edad, La ruina del cielo i El reino de Celama; i el barceloní Jordi Sierra i Fabra, que celebra els seus 75 anys de vida i 50 d'escriptor, en els quals ha publicat més de 500 obres.

Tot i les novetats, la cita mantindrà els signes d'identitat que van definir l'edició inaugural, com són la voluntat de ser una finestra oberta als nous tractaments del gènere i de recuperar i difondre una tradició i un patrimoni que l'organització considera invisibilitzats, tenir una atenció especial als noms femenins del gèneres fantàstics i a les noves sexualitats que el gènere sempre ha explorat, i que el festival arribi també a llibreries i biblioteques. A més, es lliuraran els Premis 42, que en el seu segon any afegiran una nova categoria.

El cartell d'aquesta segona edició és de l'il·lustrador Andreu Zaragoza, autor de diferents dissenys, imatges i portades de còmics, jocs de rol i de cartes, discos, llibres... S'hi veu una noia que, mentre llegeix al Metro, desplega un món fantàstic que s'embolica als seus cabells. Conté referències a la literatura èpica, de terror i de ciència ficció, entre d'altres.

Més informació, al web oficial del 42.

Data de publicació: Dijous, 30 Juny 2022
  • Comparteix