Tornar

Dues imatges superposades mostren el rostre del protagonista de la funció i del beatle Georges Harrisson

El somni d'un actor, a La Gleva Teatre

El saragossà Paco Ortega porta a escena una fantasia en la qual un estudiant de la Massana coneix el Beatle Georges Harrisson i manté amb ell una llarga amistat.

Un actor aragonès nascut els anys 50, Paco Ortega, s'inspira en un dels components del grup més influent de la història del pop per explicar la història d'una llarga relació d'amistat que comença a Barcelona l'any 1965. Veniu a veure Yo estuve allí, del 23 de novembre a l'11 de desembre, a La Gleva Teatre.

El muntatge, dirigit per Rafael Campos Lozano, és una producció de la companyia aragonesa Teatro del Espejo. Ja van mostrar en l'última edició del Festival Iberoamericano de Madrid una obra que ens convida a travessar el llindar de la realitat i endinsar-nos en una ficció onírica teixida a partir de personatges reals.

S'ambienta el juliol del 1965, el dia en què The Beatles van actuar a la capital catalana. Aquella nit, Carlos Izquierdo, un estudiant de l'Escola Massana que desitjaria haver anat al concert, però que es troba sense diners a les butxaques, es troba casualment pel carrer amb George Harrisson, que s'havia escapat del seu hotel i passejava per la Barcelona nocturna.

Estudiant i músic establiran contacte i mantindran una llarga conversa al bar Pastís, al carrer de Santa Mònica, durant la qual dibuixaran el perfil d'una ciutat i de tota una època. De fet, l'autor de l'obra, Paco Ortega, és efectivament un seguidor del conegut grup de Liverpool i, com passa en el text que porta a escena, l'any 2001 va tenir un somni relacionat amb Georges Harrisson quan va saber que el músic tenia un càncer de pulmó que el mataria poc després.

L'obra imagina la relació d'amistat entre Carlos Izquierdo i Georges Harrisson, el beatle "tranquil", com se'l coneixia, i fins i tot imagina que el protagonista de la història és convocat a la reunió en la qual l'artista va aplegar els seus amics i éssers més pròxims per anunciar la seva mort imminent, d'aquí el títol del muntatge: Yo estuve allí.

Si voleu conèixer la història d'un jove barceloní i la seva ciutat a partir de la seva relació de ficció amb el músic Georges Harrisson, veniu a La Gleva Teatre, però abans consulteu al web tota la informació sobre el muntatge.

Data de publicació: Dijous, 17 novembre 2022
  • Comparteix