Tornar

Sónar+D CCCB

Sónar+D CCCB, edició extraordinària

El congrés internacional de tecnologies creatives torna al CCCB amb una versió gratuïta, oberta a tothom i en formats virtual i presencial.

La covid-19 ha alterat les nostres vides i molts dels plans que havíem fet per a aquest any. Un munt d’esdeveniments multitudinaris s’han hagut d'ajornar fins que la situació de la pandèmia millori. És el cas del Sónar+D, el congrés de tecnologies creatives associat al festival Sónar, que s’ha hagut d’ajornar al juny de l’any vinent. No obstant, el congrés ha organitzat una edició extraordinària aquest 2020, el Sónar+D CCCB, una versió composta per més de 70 activitats, gratuïta i que es presenta en formats virtual i presencial, que tindrà lloc el 18 i 19 de setembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, l’espai on va néixer el festival Sónar vint-i-set anys enrere.

El Sónar+D CCCB és un espai de trobada amb el focus posat en el talent i la creativitat locals on compartir experiències, nous coneixements, tecnologies i pensar el futur a través d’un ampli ventall d’activitats i formats. El programa inclou conferències, debats, workshops, exposicions, dj sets, concerts i altres propostes a càrrec de 140 artistes i ponents amb una important participació de referents de Barcelona.

Entre els noms més destacats hi figuren els espectacles i primícies de músics, djs i performers de l’escena local com Maria Arnal i Marcel Bagés, Morad, Lolo & Sosaku, Alba G. Corral, Carles Viarnés, John Talabot i Desilence. Així mateix, el Sónar+D CCCB inclou actuacions exclusives d’artistes nacionals i internacionals com Max Cooper, Arca, Laurel Halo, Daito Manabe, Ryoji Ikeda o el Niño de Elche.

Quant a les conferències, xerrades i debats, aquesta edició especial del Sónar+D tindrà un caire més reflexiu motivat pel context de crisi global a causa de la covid-19. En aquest marc, les sessions programades exploraran les relacions entre la creativitat i la ciència, i miraran cap al futur des de la consciència ambiental i la tecnologia. Ho faran al voltant de cinc eixos temàtics: la robòtica, la tecnologia immersiva, la intel·ligència artificial, la ciència des d’una perspectiva transdisciplinar i la creació musical.

I encara més: entre altres propostes, el festival ha programat els seus habituals workshops, presentacions a càrrec d’estudis creatius, universitats i instal·lacions artístiques, l’exposició virtual Garden Barcelona Show o l’acció artística Eina Idea Metro Mudra que es podrà gaudir a vuit estacions de metro entre el 4 i el 19 de setembre.

La trobada convida un any més a persones professionals, curioses i apassionades per l’art, la música, la creativitat, el cinema, el món digital, el disseny, el pensament, la ciència i un llarg etcètera. Si us identifiqueu amb elles, no deixeu passar l'oportunitat d'assistir a aquesta posada en comú de noves idees que permeten a la societat, la cultura i l'economia obrir-se nous camins i avançar.

Tota la informació i inscripcions en aquest enllaç.

 

Data de publicació: Divendres, 11 Setembre 2020
  • Comparteix