Tornar

La mezzosoprano Vivica Genaux
El violoncel·lista Nicolas Altstaedt

La gran festa de la música clàssica

Barcelona Obertura Spring Festival celebra la quarta edició, amb concerts al Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana i L'Auditori.

Al llarg del mes de març la música clàssica sonarà amb més força que mai a la ciutat. Les tres principals institucions musicals de Barcelona, com són el Palau de la Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu i L'Auditori, s'uneixen per oferir una programació d'alt voltatge en la que serà la quarta edició del Barcelona Obertura Spring Festival, esdeveniment que reuneix grans artistes del panorama internacional en aquests tres escenaris.

Les vetllades començaran el 8 de març al Palau de la Música amb un concert de la mezzosoprano Vivica Genaux, una de les grans intèrprets del repertori barroc, que, acompanyada del Bach Consort Wien i amb el director Rubén Dubrovskym, interpretarà diferents àries compostes per Antonio Vivaldi. El dia següent caldrà anar fins al Liceu per conèixer Les 7 morts de Maria Callas, un espectacle amb Marina Abramovic com a directora d'escena que es troba en la cruïlla entre l’òpera, l’art en viu, la performance i la videocreació. S'hi inclouen algunes de les àries icòniques que van marcar la biografia artística de la soprano grega. El 10 de març pujarà a l'escenari de L'Auditori el violoncel·lista Nicolas Altstaedt –amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya dirigida per Ludovic Morlot– per interpretar, entre altres obres, la Simfonia no. 2 de Johannes Brahms, una apoteosi del romanticisme musical. Altstaedt tornarà a L'Auditori el 13, amb un repertori diferent: tocarà peces de Dutilleux, Bach, Widmann i Kodály.

L'extensa programació del Spring Festival inclou també actuacions del tenor Christoph Prégardien (dia 15 al Palau de la Música), del violinista Marc Bouchkov (dia 18 a L'Auditori), del Latvian Radio Choir (dia 21 a L'Auditori) i de la soprano Sara Blanch i el tenor Xabier Anduaga (dia 24 al Liceu), entre moltes altres. A més a més, en paral·lel tindrà lloc el cicle "Ciutat de Clàssica", un itinerari de concerts gratuïts protagonitzats per joves talents locals a museus, biblioteques, centres cívics i diferents edificis emblemàtics.

Descobriu tota la programació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 01 març 2023
  • Comparteix