Tornar

Escena de l'espectacle Perspectives, fotografiada per Toti Ferrer

La dansa que trenca motllos

El Ballet de Barcelona presenta Perspectives, una obra basada en els principis d’inclusió i alliberament de gènere.

El Ballet de Barcelona és una companyia professional de dansa contemporània i clàssica que ha esdevingut un referent internacional. Va ser fundada l’any 2019 per Chase Johnsey i Carlos Renedo, que prèviament havien format part de Les Ballets Trockadero, l’English National Ballet de Londres o la Metropolitan Opera House de Nova York. El Ballet de Barcelona, amb seu a Rubí, està format per 37 artistes d’una quinzena de nacionalitats i compta amb Carolina Masjuan com a directora associada.

Després de presentar-hi les estrenes mundials d’El Llac dels Cignes i Tongues el juny de 2021, ara el Ballet de Barcelona torna al teatre Condal amb Perspectives. L’espectacle s’inspira en la figura i la trajectòria de l’esmentat Chase Johnsey: un artista que ha trencat motlles en la dansa clàssica i ha revolucionat les estrictes normes de gènere. De la seva mà, l’espectador coneixerà alguns dels estereotips que els ballarins –i la resta dels humans– es veuen obligats a acceptar de forma acrítica i a contracor per poder encaixar dins la societat.

Perspectives convida a emprendre un viatge cap a un món de lluita, de somnis i de transformació, a partir de la figura icònica del cigne de Piotr Ilitx Txaikovski. El muntatge inclou una vintena de ballarins principals, així com el cos de ball del Ballet de Barcelona, que interpreten diverses peces de Giuseppe Verdi, Johan Hasse, Jakub Józef i Pink Floyd.

L’entrada val 28 euros i es pot comprar de forma anticipada en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 17 maig 2022
  • Comparteix