Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

‘Territoris indefinits. Perspectives sobre el llegat colonial’

‘Territoris indefinits. Perspectives sobre el llegat colonial’ al MACBA

Una exposició que reflexiona sobre la noció de territori i els efectes del colonialisme.

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona obre Territoris indefinits. Perspectives sobre el llegat colonial, una nova exposició que barreja art i reflexió política. Un dels aspectes més importants que considera és la noció de territori en un sentit expandit del terme, més enllà de la geografia, comprenent qüestions d’identitat, cultura, història i temps, dins el marc del llegat colonial. Ho fa a través de l’obra d’artistes provinents de geografies i diàspores diverses, que articulen els efectes del colonialisme i la manera en què estructures imposades fa segles han establert uns paradigmes que s’han perpetuat fins avui. “Territoris indefinits” gira al voltant de la trobada que hi va haver el 1955 entre representants de 29 països asiàtics i africans, la majoria dels quals acabaven d’accedir a la independència, de la qual va sortir el Moviment de Països No-alineats (MNOAL). La peça central de l’exposició és la pel·lícula de Naeem Mohaiemen Two Meetings and a Funeral (2017), que reflexiona sobre les idees de l’MNOAL i posa al descobert les complexitats que en van determinar el fracàs.

A més, també s’exhibeixen obres d’altres artistes que aborden l’empremta de la repressió i la despossessió colonial. Alguns d’ells són Maria Thereza Alves, Lothar Baumgarten, Black Audio Film Collective, Alán Carrasco i Mariana Castillo Deball. La mostra es podrà veure del 17 de maig al 20 d’octubre, de dimecres a dilluns en diferents horaris, al Museu d’Art Contemporani de Barcelona.

L’entrada per accedir al MACBA té un preu d’11 euros. Podeu adquirir-les a les taquilles o al web del museu.

Data de publicació: Dimecres, 15 maig 2019
  • Comparteix