Tornar

Fotografia de grup de la Coral de la Facultat de Filologia i Comunicació de la Universitat de Barcelona
Fotografia de la Orquestra de la Universitat de Barcelona, dirigida per Carles Gumí

Torna el Cicle de Música de la Universitat de Barcelona

El Paraninf de l’edifici històric acull diversos concerts oberts a la comunitat educativa i a tota la societat fins al maig de 2022.

Després de la pausa imposada per la pandèmia, la Universitat de Barcelona (UB) reprèn el seu tradicional cicle de concerts, que aquest curs arriba a la 39a edició. Organitzat pel Vicerectorat de Patrimoni i Activitats Culturals, el programa d’enguany inclou quinze concerts que tindran lloc entre l’octubre del 2021 i el maig del 2022.

Seguint la línia iniciada en edicions anteriors, el programa aposta per un cartell de gran qualitat artística, que inclou des de les principals agrupacions musicals de la UB –com la Schola Cantorum (el 12 de maig) i l’Orquestra de la Universitat de Barcelona (26 de maig)– fins a formacions de reconegut prestigi vinculades a altres institucions d’ensenyament musical, com l’Escola Superior de Música de Catalunya (27 de gener), la Fundació Victoria de los Ángeles (17 de febrer), el Conservatori Municipal de Música de Barcelona (7 d’abril) i el Conservatori del Liceu (28 abril). A més, en aquesta ocasió s’hi estrenaran dues formacions corals de primer nivell: l’Escolania de Lluc (10 de març) i la Coral Jove del Conservatori de Sant Cugat (24 de març). Les diferents agrupacions oferiran un repertori ampli i heterogeni, que inclou des de peces clàssiques, passant per composicions de caràcter religiós, fins a obres contemporànies, amb l’objectiu d’acostar al públic un discurs cosmopolita del panorama musical.

El concert inaugural es va celebrar el passat 21 d’octubre, a càrrec de l’Orquestra Universitat de Barcelona (OUB), dirigida per Carles Gumí.

El proper dijous 18 de novembre hi actuarà la Coral de la Facultat de Filologia i Comunicació de la UB. Creada el 2016, la coral està integrada per alumnat, professorat i altres membres de la Facultat, així com per persones de fora de l’àmbit universitari. Sota la direcció d’Òscar Salvador, interpretarà un repertori musical molt ampli, que inclourà música clàssica, contemporània, tradicional, pop, rock i altres estils musicals. El dia 18, interpretarà la Missa de Rèquiem en re menor (K. 626) de Wolfgang Amadeus Mozart, amb Olga Miracle (soprano), Magda Pujol (contralt), Joan Mas (tenor) i Daniel Morales (baríton).

El 16 i 17 de desembre, el Cor de la Universitat oferirà el tradicional concert de Nadal de la Universitat. Fundat l’any 1989, el cor va encetar, ara fa un any, una nova etapa sota la batuta de Cornelia Rupert, directora del Cor d’Àustria i professora de piano, que està cursant estudis de direcció a l’ESMUC. Aquest canvi de rumb respon a la voluntat del cor de renovar-se i consolidar-se com un referent destacat de l’activitat musical a la UB i de participació activa en la vida universitària. La incorporació de nous integrants al Cor UB és oberta, i les persones interessades poden sol·licitar una audició adreçant un correu electrònic a cultura@ub.edu, o inscriure-s’hi directament a través d’aquest formulari.

Els concerts s’adrecen a tota la comunitat universitària i a la societat en general. Totes les actuacions tindran lloc a les 20 h al Paranimf de l’edifici històric de la Universitat, a la Gran Via de les Corts Catalanes, 585. L'accés del públic a la sala s’inicia a les 19.30 h. L’entrada és gratuïta, però l’aforament és limitat. Les invitacions (dues com a màxim per persona) es podran obtenir al web de Cultura de la UB a partir del dilluns de la mateixa setmana del concert, fins a completar la capacitat de la sala.

Data de publicació: Dimarts, 16 novembre 2021
  • Comparteix