Tornar

Una imatge promocional de 'Turandot'

'Turandot' a través del videocreador Franc Aleu

Josep Pons és el director musical d'aquesta innovadora producció que arriba just vint anys després de la reinauguració del Liceu.

L'òpera triada per reinaugurar el Gran Teatre del Liceu després del devastador incendi sofert va ser Turandot, de Giacomo Puccini. Era el vespre del 7 d'octubre del 1999. Just dues dècades després, el 7 d'octubre del 2019, el Nessun Dorma i la resta de la partitura tornaran a ressonar entre les butaques de l'elegant teatre. Sí, la partitura i la història seran les mateixes, però la posada en escena poc tindrà a veure amb la de fa vint anys. I és que al darrere hi ha Franc Aleu, videoartista barceloní que debuta com a director d'escena i ho fa amb una proposta, avancen des del Liceu, "visualment fascinant i amb un vestuari espectacular, en què la llum juga un paper fonamental". Compta amb Susana Gómez com a codirectora d'escena, amb Chu Uroz en el disseny del vestuari, i una escenografia pensada pel mateix Aleu amb Carles Berga.

Josep Pons és el director de l'apartat musical, i el repartiment que arriba al teatre barceloní és d'alt voltatge, encapçalat per la soprano Iréne Theorin en el paper de princesa Turandot (en diverses funcions el representarà Lise Linstrom)  i amb Jorge de León, Gregory Kunde, Ermonela Jaho i Anita Hartig, entre d'altres.

Aquest drama líric de Puccini (pòstum, el va haver d'acabar Franco Alfano) es va estrenar a la Scala de Milà el 1926, i només dos anys més tard ja va arribar al Liceu barceloní. En aquesta ocasió s'estarà pràcticament tot l'octubre a casa nostra, fins al dia 25. Com és habitual, tres quarts d'hora abans de l'inici de totes les funcions té lloc al Foyer una sessió en què es dona informació bàsica de l'òpera i se'n fa un resum argumental.

Per a més informació i adquirir la vostra localitat, consulteu l'enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 01 Octubre 2019
  • Comparteix