Tornar

Diferents personatges entre els quals una geisha japonesa sostenen el cos ferit d'un torero

El valor d'una cicatriu

La coreògrafa Vero Cendoya porta al Mercat de les Flors Kebo (Mapa de la pell d’un cos).

Quines històries ens expliquen les cicatrius i quin valor tenen en el mapa de la nostra existència? Ho explora la coreògrafa Vero Cendoya a Kebo (Mapa de la pell d’un cos), una coreografia que podrem veure del 24 al 26 de maig al Mercat de les Flors, que té nom d'un tipus de pinzell japonès i en la qual han col·laborat el dramaturg de La Calòrica, Israel Solà, i la violinista electrònica i artista de performance Adele Madau.

És la creació més nova de Vero Cendoya, una artista de la dansa i el moviment que hem vist treballar en muntatges tan aplaudits com ara La Partida, on posava en contacte els mons del futbol i de la dansa, Hem de parlar o Bogumer.

L'artista duu ara a l'escenari de Montjuïc una peça que pren com a punt de partida un art japonès, l'anomenat kintsugi o art de reparar amb cura peces ceràmiques que s'han trencat. En aquest procés, es fa servir vernís de resina barrejat amb pols d’or, plata o platí, de manera que sovint, pel valor dels materials i pel valor estètic, la peça reparada es converteix, de fet, en un objecte més valuós i tot que aquells que no han patit cap fissura ni han necessitat cap reparació artesanal.

El kebo, el pinzell que utilitzen els especialistes en kintsugi, dona títol a una obra que, precisament, se centra en les cicatrius, respostes del cos a experiències doloroses i que, en el procés de "reparació" o d'adequació a les noves circumstàncies en què ens trobem, ens embelleixen d'alguna manera , igual que ho fan els fils d'or o de plata que reparen un peça de ceràmica trencada.

Aran Vázquez, Antoine Normand, Carla Ramos, Jem Prenafeta, Adele Madau, Hannah Zwaans i Luciana Croatto interpreten i han creat la peça amb la coreògrafa. Cendoya ha treballat la dramatúrgia amb Israel Solà i Adela Madau, que també ha compost i interpreta en viu la música original de l'espectacle.

Si voleu veure com Vero Cendoya us parla de les cicatrius de la nostra existència amb el llenguatge de la dansa, no us perdeu Kebo (Mapa de la pell d’un cos), però abans consulteu al web del Mercat de les Flors tota la informació al respecte.

Data de publicació: Dimecres, 22 maig 2024
  • Comparteix