Tornar

La fotografia d'unes flors serveix per anunciar l'exposició

weecolors o el món vegetal i animal com a mirall

L'exposició Tenemos tiempo va ser seleccionada en la convocatòria 2021 del Centre Cívic Can Felipa en la modalitat de creació artística.

Un dels noms més interessants de l'escena de l'art contemporani actual, weecolors, presenta del 28 de gener al 15 d'abril una exposició al Centre Cívic Can Felipa i tanca així una trilogia de mostres individuals que s'han pogut veure fins ara a València i a Madrid. Coneixereu un creador que utilitza sovint figures vegetals i animals com a reflex de passions i actituds humanes.

weecolors ha estat artista resident de la Sala de Arte Joven de Madrid durant l'any 2021 i, aquest passat 2022, a la Tabakalera de Sant Sebastià, a més de la sala Dràcul·la que gestionen a l'Hospitalet de Llobregat Mònica Planes i Alejandro Palacín. Amb aquesta galeria, precisament, va formar part de l'última exposició en la fira barcelonina d'art contemporani Swab, on es va endur el premi concedit per DKV, que suposa l'adquisició d'una obra de l'autor. A més d'exposicions col·lectives, ha realitzat durant els últims anys exposicions individuals a la galeria Pradera de Madrid (Tus ojos están rojos; 2021), a l'espai d'art contemporani Pols de València (Te has ido?; 2022), i, aquest 2023, al Centre Cívic Can Felipa.

A Tenemos tiempo, la mostra que veurem a Can Felipa, ens trobarem un artista que converteix la sala d'exposicions en un espai on "les relacions conegudes transiten entre l'emoció i l'erotisme" i on la tendresa i la violència es confonen i es difuminen.

En aquesta exposició, weecolors mostrarà possiblement algunes obres creades per a mostres passades a més d'algunes de noves. Espereu-vos una diversitat de tècniques i obres, ja que weecolors ha creat des d'El Dormitorio (un dormitori de veritat que va ser la peça central de la mostra El Dormitorio. Centennial Bedroom Art, del Centre del Carme Cultura Contemporània de València), fins a dibuixos, aquarel·les i talles en fusta.

Ha treballat sovint en la representació d'uns animals i d'unes flors que ens presenta en unes lectures que escapen als missatges més obvis. Després d'aquells dibuixos amb figures d'un cavall sotmès a una sessió de bondage o mossegat per un genet (tendresa i violència, tot a l'hora) o d'una flor llegint, absorta, un llibre, l'any passat el vam veure explorar les possibilitats de la talla en fusta, una experiència que ha dut a l'espai d'art Pols de València en la mostra Te has ido? Allà el vam veure utilitzar repetidament imatge d'uns cignes, protagonistes d'un seguit de talles. Les feia servir com a símbol de l'amor romàntic heteronormatiu, un imaginari que l'artista s'apropia, projectant així una mirada crítica i política i subvertint el significat de la figura que representa.

Com deia el mateix artista a propòsit de la residència que ha fet a Tabakalera (Sant Sebastià) aquest any passat, la seva feina consisteix a col·locar-nos un mirall davant dels ulls i regalar-nos un reflex de nosaltres mateixos en el qual "els miralls són dibuixos de flors i d'animals que viuen amb la mateixa intensitat i tendresa que tu".

Si voleu conèixer l'obra d'un valor imprescindible de l'escena de l'art contemporani, veniu a conèixer les creacions de weecolor a Tenemos tiempo, però abans consulteu al web del Centre Cívic Can Felipa tota la informació sobre la mostra.

Data de publicació: Dimarts, 24 Gener 2023
  • Comparteix