Tornar

Una planta a les mans d'una persona.

Xerrades pel canvi climàtic

Un cicle de conferències per conèixer accions socials, urbanístiques i econòmiques per combatre la crisi ambiental.

El debat entorn la situació ambiental del nostre planeta és cada vegada més candent. Segons la comunitat ecologista, els canvis han d’arribar com més aviat millor per no tenir conseqüències fatals. Però les reformes no només han d’estar enfocades a les accions personals o socials. Els nous models econòmics, la política urbana i les gestions de les energies són alguns dels factors que determinaran el futur de la humanitat i els canvis del clima de la Terra. L’Escola Municipal de Música de Can Fargues acollirà durant els primers mesos de l’any un cicle de conferències sobre el canvi climàtic per abastar les opinions diverses d’una selecció de personalitats reconegudes de les tendències preservadores del medi. 

El cicle començarà el 16 de gener amb una xerrada sobre què és el canvi climàtic i què implicarà a la nostra societat. Jordi Solé, investigador del camp del clima, us explicarà com hauríeu d’interpretar totes les alteracions climàtiques que patim actualment. Un dels altres camps que es tractaran durant les conferències d’aquesta trobada és el del món econòmic. El dilluns 13 de febrer s’impartirà la sessió Nova organització de l’economia, on Neus Casajuana posarà sobre la taula els mètodes financers més implicats en la sostenibilitat. Seguint aquest àmbit, el mes de març començarà amb la ponència a càrrec de Lluís Torrens sobre la renda bàsica universal. Des de fa uns anys aquest concepte ressona pels sectors compromesos com a principal instrument per assegurar la igualtat i una economia més sostenible. 

Un altre de les qüestions que es tractarà és l’urbanisme i les accions per a remodelar les noves urbs. La importància de com està estructurada una metròpoli i quines polítiques ambientals es comencen a instaurar en endavant seran els temes que abordarà Víctor Ténez a Noves tendències en la planificació de la ciutat del futur el 27 de març. El cicle tindrà altres sessions relacionades amb els combustibles fòssils, les alternatives al sistema energètic actual o sobre consells de què podeu fer per combatre el canvi climàtic. Comptarà amb la participació d’altres personalitats com Antonio Turiel, Pau Noy o Francesc Mauri, entre d’altres.

Tota la informació i les seves dates respectives en aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 16 Gener 2023
  • Comparteix