Tornar

Imatge del vídeo promocional de l'obra

Reflexió sobre la infància, la identitat i la immigració

Basada en fets reals, A(L)buelo parla de molts temes, tots ells relacionats amb la memòria dels nostres avantpassats.

En aquesta obra, que estrena la seva segona temporada, l'actriu Triana Dice encarna diversos personatges, i jugant amb l'imaginari mostra moltes maneres de transitar pel dolor. Macarena és una jove que se sent aïllada i sense res a dir en una societat i una ciutat que ja no és la seva. Un dia, mentre reflexiona sobre el seu futur, fa un descobriment que la impactarà profundament. El seu avi li ha deixat unes cartes.

Emotives i bellament escrites i dirigides a la seva pròpia família fa més de cinquanta anys, fan que la protagonista -i l'espectador- es preguntin si és possible reconstruir el record d'algú desaparegut fa tant de temps i si aquesta imatge que ens fem no està, d'alguna forma, distorsionada.

Amb un gran guió, direcció i interpretació per part de Triana Doce, A(L)buelo transmet moltes emocions sobre l'escenari (des del drama fins a l'humor). I ens identifiquem molt ràpidament amb el que ens explica. I és que tots tenim o hem tingut un avi. Aquesta obra ens transporta i ens fa empatitzar amb tots aquells que viuen o han viscut la dura experiència de la immigració.

Doce, en un treball molt personal, ens porta de país en país, i d'una època a una altra, i és tot un homenatge als qui ens precedeixen en la vida. Amb una durada de 60 minuts i l'única presència de l'actriu a l'escenari, interpreta diversos personatges des del respecte i l'admiració.

Les entrades per a aquesta funció, que forma part del cicle #memòriahistòrica, poden adquirir-se des d'aquí.

Data de publicació: Dijous, 23 Juny 2022
  • Comparteix