2019

Des de casa, des del parc, al museu, a l’escola, al centre cívic, amb amics, en família: dibuixa! Vine al Barcelona Dibuixa o envia’ns els teus dibuixos per la web.
Aquest any, el Barcelona Dibuixa ofereix la possibilitat de participar-hi de forma presencial o virtual. Et proposem 36 tallers amb l’explicació en vídeo dels artistes perquè els facis amb qui vulguis i quan vulguis. No t’oblidis de penjar la foto del teu dibuix a l’apartat de cada taller!
El 25 d’octubre pots venir a compartir els teus dibuixos amb nosaltres als teus tallers preferits. Allà podràs conèixer al o la tallerista i també rebre el taller si la covid-19 es porta bé i ens deixa fer-lo.
El dibuix és el llenguatge del qual tots coneixem paraules. Hi ha qui el parla fluid, qui el xampurreja, qui l’escolta. Com tot idioma, podem utilitzar-lo per intercanviar abraçades o pedres.
El dibuix és el llenguatge comú quan no hi ha llenguatge comú. Crea i desxifra mons. T’apropa a tot, fins i tot a tu mateix.
Jo volia que, aquest any, el cartell de “Barcelona dibuixa” estigués escrit en un altre idioma. Un idioma nostre, encara que no totes el coneguem. Per això, al cartell apareix una altra llengua visual que implica moviment, amb què apropar-nos i començar a xampurrejar LSC (llengua de signes catalana).
Ana Garcia-Pineda
A cada taller tindràs la informació del que l’artista et proposa, i podràs enviar (des del 7 d’octubre) el teu art perquè sigui part del taller el dia 25 d’octubre. També el podràs portar físicament el dia 25, o venir presencialment a fer el taller (inscripcions a partir del dia 16 d’octubre, amb aforament limitat).
Inscriu-te al taller i la franja horària que més t’agradin.
Si no pots venir, et demanem que cancel·lis la inscripció (últim dia, 24 d’octubre), per poder cedir el teu espai a altres persones.
El dia 25 tindrem 7 tallers en línia de 10 minuts. Estigues alerta als horaris i tallers.
Per qualsevol pregunta, escriu a barcelonadibuixa@bcn.cat
En el marc de Barcelona Dibuixa, la gran festa del dibuix de la ciutat que enguany tindrà lloc el 25 d’octubre, us proposem que, durant la setmana del 19 al 24 d´octubre, el dibuix envaeixi també els centres educatius de totes les edats, des de les escoles bressol fins a la universitat. I voldríem que, totes les accions fetes als centres, les poguéssim compartir al web de Barcelona Dibuixa.
Envieu-nos una foto de la proposta que heu fet a la vostra escola junt amb un .pdf amb la descripció i les instruccions, a barcelonadibuixa@bcn.cat i el publicarem en una galeria dins d'aquesta web.
Escoles que han participat:
Per mirar de donar resposta a aquesta pregunta i descobrir el valor i les oportunitats que ens aporta el dibuix, des de Barcelona Dibuixa ho farem a partir de dues propostes:
Aquest cicle de tres sessions està dirigit pel curador i teòric del disseny Òscar Guayabero i explora el valor del dibuix des de perspectives i funcions diferents.
A cada sessió, Guayabero conversarà amb un convidat/ada que explora aquestes funcions des de la seva pràctica professional, amb el contrapunt d’un/a professional de l’ensenyament que hi aportarà la seva visió des de l’aula.
Cicle gratuït. Punxa en cada webinar per més informació.
Conversa amb Miquel Baidal Crespo (coordinador d’Illustraciencia) i Dimas Fàbregas (director de l’Escola La Immaculada de Vilassar de Dalt).
Conversa amb Irma Arribas (arquitecta) i Pepón Negre (professor de l’Institut Poeta Maragall)
Conversa amb Mario Torrecillas (creador del projecte Pequeños Dibujos Animados) i Magda Martí (directora de l’Escola Cervantes de Barcelona)
El dibuix està present a les nostres vides i esdevé una eina imprescindible per al desenvolupament de les persones, encara que sovint no en som conscients i sembla que només sigui necessari per a determinades professions. Podem identificar les funcions que pot tenir el dibuix per al creixement personal i social.
La proposta per celebrar la #BarcelonaDibuixa als centres és fer que el dibuix entri en tots els nivells dels centres educatius des d’aquestes cinc funcions. Només cal que pensem quines encaixaran més fàcilment en els diversos moments de la setmana, les franges horàries, els contextos i les àrees de coneixement.
L’acció de dibuixar pot estar pensada per als joves i els infants, però també perquè l’equip docent del centre utilitzi el dibuix en la seva tasca.
Potser descobrirem que ja hi ha moltes ocasions en què ens veiem obligats a recórrer al dibuix i no n’érem prou conscients, i serà bo ressaltar-les.
Un cop identificades les funcions i els moments, us proposem que planifiqueu les accions, les executeu i les documenteu en una imatge i una frase explicativa i la compartiu al web de Barcelona Dibuixa mitjançant aquest enllaç.
A continuació es detalla el protocol del Barcelona Dibuixa 2020 pel que fa a la prevenció amb motiu de la covid-19 i també les mesures individuals que han de seguir les persones que assisteixin al festival d’aquest any.
El Barcelona Dibuixa seguirà els protocols següents, d’acord amb la normativa vigent:
Mesures individuals:
Com funciona el sistema de reserva en línia per a les activitats de Barcelona Dibuixa 2020
A causa de les circumstàncies especials derivades de l’emergència sanitària de la covid-19, durant aquesta edició serà imprescindible fer una reserva en línia per tal de poder participar de manera presencial en les activitats de Barcelona Dibuixa.
Com fer la reserva
Limitacions i requeriments:
Volem veure els teus dibuixos!
Entra a la fitxa del taller i publica'ls a l'àlbum que hi trobaràs
Més informació aquí