Rutes insòlites per Barcelona

© Andreu

Tots tenim una imatge de Barcelona, una imatge viscuda que ens hem construït a partir de les nostres experiències i del relat que la ciutat explica de si mateixa o ha transmès als visitants. Barcelona és la imatge que n’hem fet, però també la que hem venut als altres. La visió que ens retornen els forasters pot engrandir la nostra percepció de la ciutat, però sovint també la pot reduir a un estereotip.

En aquest nou dossier hem convidat set autors a passejar fora dels circuits més fressats pels turistes o els congressistes. I els hem demanat que ens proposin rutes alternatives més enllà del Barri Gòtic o de la Barcelona modernista.

El resultat ha estat un recull d’itineraris insòlits que ens descobreixen capes urbanes recòndites, des de la Barcelona maçònica fins a la ciutat amagada dels passatges; des dels vestigis romans fins a les traces de la publicitat centenària que encara conserven algunes façanes; des de l’autèntic barri Xino dels nostres dies –el districte més poblat per la nova immigració xinesa– fins a la Barcelona de sota terra.

Els turistes que ens visiten sovint es mouen dins els confins de les muralles imaginàries que els han parat els operadors turístics. L’Ajuntament s’ha proposat descentralitzar el turisme per tal que els visitants es desplacin a tots els barris. Hi ha una altra Barcelona per descobrir, però si abans no la coneixem nosaltres mateixos difícilment la podrem ensenyar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *