El Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya tanca la tercera edició amb prop de 2.000 espectadors

NOTÍCIES
FAACCC 2023
  • El FAACCC ha acollit una trentena d’activitats, que han comptat amb més de 300 ponents i artistes convidats i més de 40 entitats implicades activament.

  • La Fàbrica de Creació Fabra i Coats, el districte de Sant Andreu i, per primera vegada, el Centre Penitenciari Brians 2, han estat les seus de la tercera edició del festival.

  • El primer Congrés Acadèmic de les Arts Comunitàries s’ha celebrat en el marc del FAACCC

La Fàbrica de Creació Fabra i Coats va acollir el passat dissabte 7 d'octubre l’últim espectacle del Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya (FAACCC), que ha tancat la tercera edició amb prop de 2.000 espectadors. Durant quatre dies, del 4 al 7 d'octubre, el FAACCC ha reivindicat la irreverència i el sentit de l’humor com a formes polítiques, artístiques i pedagògiques a través d’una programació multidisciplinària protagonitzada per espectacles de teatre, dansa, performance i comèdia sorgits d’experiències de creació col·lectiva.El districte de Sant Andreu de Barcelona i la Fàbrica de Creació Fabra i Coats han esdevingut un punt de trobada entre públic, veïnat, professionals, acadèmia i organitzacions al voltant de les arts comunitàries, la participació cultural i la creació artística. Per primera vegada, el Centre Penitenciari Brians 2 també ha acollit part de la programació del festival.

L’equip del FAACCC fa un balanç positiu d’una tercera edició que ha superat totes les seves expectatives. “Durant quatre dies hem entès que la irreverència és contextual; hem aconseguit que perspectives ben diferents de la cosa comunitària tinguin el seu lloc; hem clavat una llavor per incorporar i reconèixer l'humor més obscè en les nostres pràctiques artístiques comunitàries i hem superat a pèl i a repel totes les expectatives que teníem de participants i públic que, a més a més, ha sigut absolutament divers”, explica Josep M. Aragay, director del festival.

Enguany, el FAACCC ha comptat amb una trentena d’activitats programades, més de 300 ponents i artistes convidats i més de 40 entitats implicades activament. La programació ha inclòs diversitat d’experiències com espectacles, tallers, debats, activitats a l’espai públic, accions col·lectives, passejades, processos de creació comunitària, actuacions musicals, performances i jornades professionals. En el marc del festival, també s’ha celebrat el primer Congrés Acadèmic de les Arts Comunitàries, de la mà de diversos grups de recerca i persones provinents de l’acadèmia.

L’equip ja està treballant en la quarta edició que se celebrarà el 2025.

XARXES RELACIONADES

No hi ha xarxes relacionades

PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES