La Veïnal: Millor Mitjà Digital als Premis de Comunicació Local

NOTÍCIES
Premi La Veïnal

El passat 2 de juny es va celebrar la gala dels Premis de Comunicació Local al MAC, inspirada en el ‘talent’ televisiu ‘Objectiu Paki’ (OP). Una gran festa d’estiu dels professionals dels mitjans locals.

 

La Veïnal va rebre el premi a millor mitjà digital per la qualitat de producció i per fer una aposta clara per fomentar la participació dels veïns i veïnes en l’elaboració dels continguts. A la mateixa categoria també van ser nominats l’agenda del teixit associatiu i comunitari de Barcelona Quèdequè i Ràdio Tàrrega.

 

Durant la cerimònia els membres de La Veïnal van voler agrair aquest reconeixement a l’organització i van explicar en què consisteix el seu projecte: “La Veïnal som una xarxa de comunicació que treballa des dels barris i pels barris. Una xarxa que va creure necessari, i possible, crear un mitjà de comunicació de gestió comunitària, socialment compromès i amb una mirada crítica, que visibilitzés la realitat de les veïnes de la ciutat des de la seva mirada”.  

 

Altres mitjans guardonats van ser VOTV com a millor televisió per l’esforç realitzat en els últims temps complint amb l’objectiu de servei públic; i El Prat Ràdio, que va rebre el premi a millor ràdio per la tasca duta a terme en els darrers anys en la producció de continguts diversos tractats de manera variada i assolint un gran nivell.

 

Pel que fa als continguts audiovisuals el guardó a la categoria de vídeo va recaure en el reportatge ‘1881 La gesta del ferrocarril’ (Canal Blau), un programa produït amb una vocació de gran format documental; i a la categoria d’àudio el premi va ser per ‘4 vides’ (Ràdio Igualada). Com a millor contingut multimèdia, ‘Diari d’un comboi de rescat’ (Ràdio Capital de l’Empordà) es va endur el guardó per esdevenir un programa on, aprofitant tots els recursos de les xarxes socials, s’informa d’un fet tan sensible com la guerra d’Ucraïna.

 

El premi a la categoria de millor professional va ser a Lluïsa Bertomeu (Canal Terres de l’Ebre) per la seva dedicació i constància en la tasca de la informació de proximitat a les Terres de l’Ebre, i el guardó Especial del Jurat va ser pel periodista Jordi Évole en reconeixement a la seva trajectòria en el món de la comunicació en mitjans locals com Ràdio Cornellà o Viladecans TV.

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES