Els holons de La Veïnal més actius

NOTÍCIES
Projectes La Veïnal

La Veïnal, el projecte de televisió comunitària de Cultura Viva Barcelona, és un projecte coparticipat per diferents entitats, com Quepo, Teleduca o Càmeres i Acció, que desenvolupa tallers de capacitació audiovisual i programes televisius arreu del territori de Barcelona.


L’entitat s’organitza en holons pel territori i entre els més actius hi trobem l’holó de Sant Andreu, que des de 2021 porta efectuant tres tallers a tres barris del Districte: La Sagrera, Baró de Viver i Sant Andreu. 

 

Cotó Fluix ha estat un de les obres resultants d'aquest treball: una emotiva ficció realitzada per l’alumnat de 2n d’ESO del curs 2020-21 de l’Institut La Sagrera Sant Andreu. La peça ens traslladarà al Sant Andreu de finals dels anys 60! Com eren els usos i els costums? Com eren els processos migratoris? Com eren les relacions LGTBIQ+ ? Van ser algunes de les preguntes que van inspirar als i les joves a fer aquest curt passant per tot el procés de creació cinematogràfica amb la dinamització i acompanyament de Teleduca, Educació i Comunicació.

 

Baró de Viver també va estrenar producció arrel del seu taller audiovisual. El Árbol del Tiempo és l’obra on podrem descobrir com aquest arbre característic del barri Baró de Viver ha estat testimoni dels canvis que ha tingut al llarg del temps la manera de relacionar-nos.

 

I al barri de Sant Andreu han encetat el 2022 amb un nou taller de vídeo participatiu per teixir veïnat i per donar veu a aquells a qui no se’ls ofereix l’oportunitat. En aquest cas, un grup de joves migrants no acompanyats del centre d’acollida Bassam, investiguen, en el seu entorn més proper, què en pensa la gent del barri sobre el malbaratament dels aliments i com podríem evitar-ho.

 

Pel que fa a l’holó del Carmel, Gener ha estat un mes molt especial, donat que després de mesos de treball amb veïnes/s , col·lectius, entitats i equipaments del barri del Carmel, l’holó ha compartit el resultat del seu primer MagazineTV!

 

No us perdeu tots aquests programes i seguiu atentes a les estrenes de La Veïnal.